Ironiile lui Ponta: Ce a comentat despre perchezitiile DNA acasa la Vanghelie (Video)

Joi, 12 Martie 2015, ora 13:45
4321 citiri
Ironiile lui Ponta: Ce a comentat despre perchezitiile DNA acasa la Vanghelie (Video)
Foto: Ziua de Constanta

Liderul PSD, Victor Ponta, a evitat sa comenteze perchezitiile efectuate de procurorii anticoruptie la locuinta lui Marian Vanghelie, spunand ca nu poate discuta de cauze penale, dar a apreciat ca, politic, copresedintele PNL Alina Gorghiu si-a pierdut principalul aliat si trebuie sa isi caute altul.

"Nu cunosc si nu comentez cauze penale. Strict politic, cred ca Gorghiu si-a pierdut principalul aliat, pe Vanghelie, si acum trebuie sa-si caute altul", a spus Ponta.

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si acasa la Vanghelie: Mita de 90 de milioane de euro (Video)

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, la locuinta caruia procurorii anticoruptie fac perchezitii, are calitatea de suspect, afirma avocatul acestuia, Cezar Bivolaru, precizand ca pe mandatul de aducere la DNA se mentioneaza ca acesta este suspectat de abuz in serviciu.

Intrebat daca Vanghelie a perceput comisioane pentru incheierea unor contracte cu Primaria Sector 5, avocatul a spus: "Sunt sigur ca nu".

Mai multe perchezitii au loc, joi, la sediul Primariei Sectorului 5, la locuinta primarului Marian Vanghelie, la sediul firmei Calex Business, precum si la alte sase adrese din Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar instrumentat de DNA.

Surse judiciare au declarat ca ancheta vizeaza fapte care s-au petrecut din 2007 si pana in prezent, privind lucrari publice care au fost atribuite in mod ilegal.

Potrivit surselor citate, valoarea contractelor se ridica la doua miliarde de lei.

Aceleasi surse au declarat ca primarul Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea si plata anumitor lucrari, iar edilul va fi dus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat.

Va fi retinut Marian Vanghelie? Ce spun avocatii despre acuzatiile care i se aduc

In jurul orei 11.00, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost adusa la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiata in acest dosar.

Oana Niculescu Mizil a venit la DNA in baza unui mandat de aducere, iar la intrarea in sediul institutiei ea a fost intrebata in ce calitate a fost adusa, spunand: "Nu sunt suspecta. Doamne fereste!".

Referitor la faptul ca Vanghelie ar fi perceput comisioane pentru atribuirea de contracte, Oana Mizil a subliniat: "Nu are niciun comision, credeti-ma".

Oana Niculescu Mizil, adusa de Politie la DNA: Vanghelie nu a primit niciun comision

Intr-un comunicat de presa transmis joi dimineata, DNA preciza ca procurorii fac cercercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2007 - 2015.

Procurorii au mai facut perchezitii, la inceputul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, intr-un dosar de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei,

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el castigand alegerile din pozitia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid pana in noiembrie 2014, cand a fost exclus, alaturi de Mircea Geoana si Dan Sova, in urma votului Comitetului Executiv National al PSD.

Ulterior, in martie, Vanghelie si Geoana au anuntat infiintarea unei noi formatiuni politice, Partidul Social Romanesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta reactie Vanghelie, #Ponta Vanghelie DNA, #Vanghelie perchezitii DNA , #DNA
Comentarii