Marian Vanghelie, internat de urgenta

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 12:56
6808 citiri
Marian Vanghelie, internat de urgenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Marian Vanghelie a lipsit, miercuri, de la procesul in care este acuzat de fapte de coruptie, avocatul acestuia spunand ca a luat legatura cu soferul edilului, care i-a transmis ca primarul suspendat al Sectorului 5 are o criza renala si a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

"S-a internat la Spitalul Municipal (Spitalul Universitar de Urgenta - n.red.), in urma unei crize renale. In concluzie, cerem amanarea procesului pentru a fi audiati ceilalti inculpati in prezenta lui Vanghelie", a spus, in sala de judecata, avocatul Cristian Ene, aparatorul ales al lui Marian Vanghelie, transmite News.ro.

Stenogramele din dosarul lui Vanghelie: Apar Iohannis, Geoana si interventii in ancheta "frauda la Bac 2013"

Avocatul a mai spus ca informatiile despre starea lui Marian Vanghelie le-a obtinut prin soferul acestuia si ca va depune actele medicale la dosar. In urma acestei cereri, judecatorul Otilia Bombos de la Tribunalul Bucuresti a decis sa acorde un nou termen pe data de 18 mai.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru suspiciuni privind savarsirea a noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani.

Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

In conditiile in care costurile reale de executie a lucrarilor, si implicit valoarea efectiva a acestor lucrari, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...
Comentarii