Martor in dosarul lui Vanghelie: Fostul primar a ales ceasuri de 450.000 de lei, care au fost platite de altii

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 20:32
7316 citiri
Martor in dosarul lui Vanghelie: Fostul primar a ales ceasuri de 450.000 de lei, care au fost platite de altii
Foto: Arhiva Facebook/Marian Vanghelie

Proprietarul unui magazin de ceasuri si bijuterii a spus, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, unde a fost audiat ca martor in procesul in care Marian Vanghelie este judecat pentru noua infractiuni de luare de mita, ca in intervalul 2008 - 2010 fostul primar al sectorului 5 a ales cinci ceasuri pe care le-a platit fie patronul firmei, care avea contracte cu primaria, fie nepotul sau, inculpat si el in dosar.

Laurentiu Garjoaba le-a spus magistratilor ca, in 2008, fostul primar al Sectorului 5 a venit la el la magazin si a ales doua ceasuri care, in aceeasi zi, au fost achitate de Marin Dumitru, omul de afaceri care avea mai multe contracte de anvelopare a blocurilor din Sectorul 5.

"Lucram la o firma ca director de magazin de ceasuri si bijuterii. A venit Marian Vanghelie in 2008 si a ales doua ceasuri pe care ne-a rugat sa i le retinem, urmand ca sa vina altcineva sa le cumpere. Mi-a spus ca persoana care va veni sa le ridice le va achita. Valoarea acestora era peste medie. Pana atunci nu-l cunoscusem pe Vanghelie.

In aceeasi zi, a venit un domn Marin, care mi-a zis ca doreste sa achite ceasurile rezervate de Vanghelie. Era vorba de un ceas Vacheron Constantin si unul Cartier. Pretul era de 157.000 de lei", a aratat martorul.

Directorul magazinului a relatat in instanta ca Marian Vanghelie a mai venit la cumparaturi in 2009 si in 2010.

"In 2009 a venit si a mai ales unul sau doua ceasuri. A venit insotit de Mircea Nicolae Sorin, cu care mi-a facut cunostinta. Mai tarziu a venit Mircea Sorin Nicolae si a achitat cele doua ceasuri. Suma totala a fost de 212.800 de lei.

A venit si in 2010 si a ales un ceas Cartier, de o valoare mai mare. A venit insotit de Mircea Nicolae Sorin. A platit Nicolae mai tarziu, in aceeasi zi, cand a si ridicat ceasul. Valoarea acestuia era de 83.600 de lei", a continuat martorul.

Intrebat de judecator daca pe certificatul de garantie nu trebuia trecut numele cumparatorului, directorul de magazin a aratat ca acest lucru nu este obligatoriu si ca achizitiile din 2009 si 2010 ale fostului primar au fost inregistrate pe facturi emise pe numele lui Marin Dumitru.

"Vanghelie nu mi-a spus de ce cumpara aceste ceasuri. A mai venit sa viziteze magazinul, dar nu-mi aduc aminte la ce data. Era interesat de ceasuri, bijuterii si obiecte de scris. Se intampla ca un client sa trimita pe altcineva sa plateasca si factura sa fie pe alt nume", a incheiat directorul de magazin.

La urmatorul termen, din 28 iunie, va fi citat Mircea Geoana, cel la care au ajuns doua dintre ceasurile alese de Marian Vanghelie, fostul presedinte al PSD urmand sa fie citat la noua adresa obtinuta de la Evidenta Populatiei.

Tot atunci, va fi citat cu mandat de aducere Cristian Bogdan Georgescu, martor care a cerut sa fie audiat alta data, deoarece nu se poate deplasa la instanta la termenul de miercuri.

Dupa proces, Vanghelie a aratat ca martorul audiat s-a speriat "din motive economice".

"La declaratia mea finala o sa va explic cu subiect si predicat. O sa o comparati cu declaratia mea de avere. Daca va uitati bine, sunt si ceasurile, ca au fost oprite la DNA. Ceasurile pe care le-am cumparat au fost platite de varul meu, Mircea Nicolae, ca doar nu era sa ma duc cu banii la mine", a declarat Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, in iulie 2015, pentru noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani, care ar fi fost comise cand era primar al Sectorului 5.

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20 la suta din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

Citeste si Vanghelie ar fi luat spaga in pungi de plastic si s-ar fi intalnit cu intermediarii in piata

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#Vanghelie ceasuri lux proces , #DNA