Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nou dosar pentru Vanghelie la DNA: Abuz in serviciu legat de doua contracte de salubrizare (Video)

Joi, 05 Mai 2016, ora 11:46
2715 citiri
Nou dosar pentru Vanghelie la DNA: Abuz in serviciu legat de doua contracte de salubrizare (Video)
Foto: B1 TV

Marian Vanghelie a declarat joi, la iesirea de la DNA, ca este suspectat de abuz in serviciu in legatura cu modul de licitare pentru doua contracte de salubrizare in Sectorul 5, primarul suspendat spunand ca nu a fost pus sub control judiciar.

Primarul suspendat al Sectorului 5 a plecat de la Directia Nationala Anticoruptie dupa aproximativ o ora, el spunand, la iesire, ca a fost chemat de procurori intr-un dosar in care fapta este de abuz in serviciu, informeaza News.ro.

"Este vorba de abuz in serviciu pe un numar de doua contracte din anul 2009... Nu este vorba de un denunt al domnului Walter (omul de afaceri Florian Walter, care controleaza grupul Romprest - n.red.) ", a declarat edilul.

Marian Vanghelie a precizat ca procurorii nu au luat in cazul sau masura controlului judiciar in noul dosar si ca va ramane in cursa pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5.

"Nu am niciun control judiciar. O sa raman in cursa. Nu ma sperie pe mine nimic", a mai spus Vanghelie.

Marian Vanghelie, la DNA: Cine nu este suspect este prost! (Video)

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Marian Vanghelie este suspect in noul dosar pentru fapta de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La intrarea in sediul DNA, Marian Vanghelie spunea ca, in Romania, "cine nu este suspect este prost" si ca "suspect este prenume national".

Marian Vanghelie este presedintele Partidului Dreptatii Sociale si candidat pentru un nou mandat de primar la Sectorul 5.

Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat

Marian Vanghelie a fost miercuri la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acuzand o criza renala. Din acest motiv, avocatul sau a cerut miercuri, la Tribunalul Bucuresti, amanarea judecarii dosarului in care Vanghelie este acuzat de fapte de coruptie. Marian Vanghelie ar fi trebuit sa fie prezent la audierea celorlalti inculpati din dosar.

Avocatul sau trebuie sa depuna la dosar actele medicale pentru a justifica absenta aceastuia de la proces, in conditiile in care este obligat, prin masura controlului judiciar, sa se prezinte la fiecare termen al procesului, dar si la procurori, ori de cate ori este chemat.

Judecatorul Otilia Bombos, de la Tribunalul Bucuresti, a stabilit ca judecarea in dosarul lui Vanghelie sa continue in 18 mai.

Vanghelie a intrat oficial in lupta pentru Primaria Sectorului 5: Candidez ca vreau sa imi iau demnitatea inapoi

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru suspiciuni privind savarsirea a noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Vanghelie suspect nou dosar, #Vanghelie dosare DNA , #DNA