Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si acasa la Vanghelie: Mita de 90 de milioane de euro (Video)

Joi, 12 Martie 2015, ora 09:51
11070 citiri
Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si acasa la Vanghelie: Mita de 90 de milioane de euro (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, este vizat de un dosar de coruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, sustin surse judiciare.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, ca se efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2007 - 2015.

Potrivit comunicatului, sunt efectuate perchezitii domiciliare, joi dimineata, in 9 locatii situate in Bucuresti si judetul Ilfov, din care doua sedii ale unor institutii publice, restul fiind sedii de firma si domicilii.

Televiziunile de stiri transmit ca cele doua institutii publice vizate de perchezitii sunt Primaria Sectorului 5 si sediul Administratiei Domeniului Public Sector 5, fiind vorba despre contracte atribuite in mod ilegal catre o anumita societate, lucrari finantate din banii primariei, respectiv reabilitarea unor institutii de invatamant.

Oana Niculescu Mizil, adusa de Politie la DNA: Vanghelie nu a primit niciun comision

De asemenea, anchetatorii au descins si la locuinta edilului Marian Vanghelie, care insa nu se afla la domiciliu.

Prejudiciul in acest caz se ridica la aproape 450 de milioane de euro.

In acest caz, Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de 20 la suta din contractele atribuite, adica aproximativ 90 de milioane de euro. Potrivit Digi 24, firma respectiva ar fi Calex Business Group.

Dupa ce procurorii DNA vor ridica documente care sa constituie probe in acest dosar, ar putea fi chemate la audieri persoane din cadrul administratiei locale a sectorului 5.

La ora 10:00, in fata locuintei lui Marian Vanghelie, se afla deja o duba de jandarmi, dar primarul sectorului 5 nu este acasa, fiind asteptat pentru a putea fi desfasurate perchezitiile, informeaza B1 TV.

UPDATE 1: Avocatul lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a ajuns la locuinta primarului, in jurul orei 10.20 si a confirmat ca edilul va sosi curand la domiciliul sau.

UPDATE 2: Primarul Sectorului 5 a sosit in cele din urma acasa la ora 10.34, adus cu mascatii. Intrebat de jurnalisti daca a perceput comisioane, acesta a raspuns: "O sa vedeti!".

Perchezitii si la ADP Sector 5, in dosarul de evaziune. Ce spune Vanghelie (Video)

La inceputul lunii septembrie 2014, au fost facute perchezitii la ADP Sector 5, privind o evaziune fiscala cu prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Perchezitii la Primaria Sectorului 5. Vanghelie: Ponta si Oprea se afla in spate. O sa-i reclam la DNA

De asemenea, in luna decembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au facut verificari la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sectorului 5.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#perchezitii Vanghelie, #perchezitii Primaria Sector 5, #DNA Primaria Sector 5, #DNA Marian Vanghelie , #DNA