Persoane cu handicap si semnaturi false, pe listele lui Marian Vanghelie (Surse)

Vineri, 06 Mai 2016, ora 14:11
3633 citiri
Persoane cu handicap si semnaturi false, pe listele lui Marian Vanghelie (Surse)
Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Datele unor persoane cu handicap, aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 5, au fost folosite pentru a fi intocmite listele electorale cu numarul minim de sustinatori pentru candidatura lui Marian Vanghelie la Primaria Sectorului 5, au declarat surse judiciare.

Functionari din Primaria Sectorului 5 ar fi constituit, in mod fraudulos, baze de date cu persoanele aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, sustin sursele citate de News.ro.

Datele ar fi fost folosite ulterior pentru a fi intocmite listele electorale cu numarul minim de sustinatori pentru inscrierea lui Marian Vanghelie in procesul electoral.

Sursele judiciare au mai declarat ca functionari din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sectorului 5 au pretins si primit sume de ordinul a cateva sute de lei pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, parte dintre solicitanti neindeplinind conditiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor de handicap.

Astfel, in schimbul avantajelor materiale primite de la diferiti solicitanti, functionarii ar fi eliberat certificate de handicap, ar fi prelungit valabilitatea acestora sau ar fi procedat la preschimbarea gradului de handicap, fara a fi indeplinite conditiile legale de catre beneficiari, asigurandu-le acestora din urma un folos necuvenit, constand in cuantumul pensiei de handicap acordata/ modificata.

In acest mod, functionarii respectivi ar fi creat o adevarata baza de date (cu nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu) privind pe unii locuitori ai Sectorului 5, mentioneaza sursele citate. In plus, exista suspiciunea ca o parte dintre semnaturile de pe listele de sustinatori ai lui Marian Vanghelie sunt false.

Functionari din Primaria Sectorului 5 s-ar fi folosit, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, de care au luat cunostinta in exercitiul atributiilor de serviciu, respectiv datele personale ale unor persoane fizice, au permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii si au falsificat o parte din semnaturile executate pe aceste liste de strangere a semnaturilor, in scopul de a aduna numarul de semnaturi minime solicitat de legea electorala, mai arata sursele citate.

Bazele de date ar mai fi fost folosite si pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai multi cetateni ai Sectorului 5 ar fi fost recompensati cu excursii, mese la restaurant, cadouri, telefoane mobile, potrivit acelorasi surse.

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5: Ar fi vizate listele cu semnaturi (Surse)

Vanghelie, despre perchezitiile DNA: Nu ma pot opri sa candidez, voi face campanie si din arest pe Facebook (Video)

Procurorii DNA au facut perchezitii, vineri, la mai multe institutii, printre care si Primaria Sectorului 5, "intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, printre care si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in legatura cu falsificarea listelor electorale, comise in cursul anului 2016", se arata intr-un comunicat al Directiei.

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 5 al...
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, dacă vrem ca Ursula von der Leyen să rămână preşedintele Comisiei Europene, atunci votăm PNL şi PSD. El a adăugat că, dacă vrem un...
#handicapati lista semnaturi Vanghelie, #handicapati semnaturi Vanghelie , #DNA