Rares Bogdan, audiat in dosarul lui Vanghelie: El era dusmanul lui Ponta in interior, noi din exterior

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 20:38
4480 citiri
Rares Bogdan, audiat in dosarul lui Vanghelie: El era dusmanul lui Ponta in interior, noi din exterior
Foto: Facebook/Rares Bogdan

Realizatorul TV Rares Bogdan a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, in calitate de martor in dosarul lui Marian Vanghelie.

Acesta a declarat ca se intalnea seara tarziu cu fostul primar al Sectorului 5, iar unele discutii au fost si despre dosarul acestuia, dar ca nu i-a spus niciodata ca vrea sa ia legatura cu persoane influente pentru a schimba soarta cauzei.

Rares Bogdan a precizat ca, pentru el, care a fost premiantul clasei, Vanghelie era "baiatul din ultima banca", cu o inteligenta nativa si "spumos", iar discutiile lor aveau "o serie de invective" la adesa lui Ponta: "El era dusmanul lui Ponta in interior, noi eram dusmanii lui Ponta din exterior".

Rares Bogdan a spus ca isi mentine declaratia data in calitate de martor in timpul urmaririi penale din dosarul lui Marian Vanghelie, in care arata ca il cunoaste de doi ani pe fostul primar, prin intermediul lui Cozmin Gusa si ca se intalneau seara tarziu, la restaurantul Asiatic si la hotelul Phoenicia.

Intrebat de judecator daca Marian Vanghelie i-a spus ca varul sau a fost chemat la parchet intr-un dosar "facut de Ponta, Ghita, Oprea", acesta a confirmat categoric.

Interogat de procurorul de sedinta daca a avut sentimentul ca, in cazul in care se duce la presedintele Klaus Iohannis, acesta va actiona in sensul opririi cercetarilor, asa cum ar fi spus Marian Vanghelie intr-o interceptare, Rares Bogdan a negat.

"Exclus! Nu cred ca ajunge nimeni la dansul cu asa ceva. In ceea ce ma priveste, pentru a ajunge la Presedintie, exista modalitatea clasica de comunicare, prin biroul de presa. Nici macar eu, ci persoanele din echipa mea, iau legatura cu persoanele din echipa presedintelui", a precizat realizatorul TV.

Citeste si Rares Bogdan, in stenogramele din dosarul Vanghelie: Realizatorul il da in judecata pe procuror

Un avocat a vrut sa stie daca, in cadrul discutiilor cu Vanghelie, fostul primar a mentionat ca vrea sa apeleze la alte persoane pentru rezolvarea problemelor sale juridice, Rares Bogdan spunand: "Acesta nu mi-a invederat ca vrea sa ia legatura cu persoane influente pentru a schimba soarta dosarului".

Potrivit unei interceptari a DNA, Marian Vanghelie ar fi discutat cu o cunostinta despre relatia sa cu Rares Bogdan. "Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu Rares, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis. Intelegi? Ca eu am o... tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis, pentru ca are nevoie de mine sa faca majoritatea la Senat", ar fi spus Vanghelie in acea discutie, interceptarea fiind depusa la dosar.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani.

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
#Rares Bogdan dosar anghelie, #Rares Bogdan martor Vanghelie, #Rares Bogdan audiat Vanghelie , #DNA