Vanghelie are un nou dosar: Acuzatiile DNA

Joi, 05 Mai 2016, ora 12:39
2572 citiri
Vanghelie are un nou dosar: Acuzatiile DNA
Foto: B1 TV

Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, in prezent candidat la alegerile din iunie, este acuzat de DNA de comiterea infractiunii de abuz in serviciu, in legatura cu doua contracte de salubrizare stradala atribuite in 2008.

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza ca exista date si probe din care reiese ca "la data de 14 mai 2008, suspectul Vanghelie Daniel Marian, in calitate de primar al Sectorului 5 Bucuresti, a incheiat, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, doua contracte de salubrizare stradala (ambele in valoare totala de 6.461.361,48 lei ce priveau in total 147 de strazi) si anexele respective la acestea".

Procurorii spun ca Vanghelie s-a "prevalat de o presupusa situatie de urgenta" si a decis externalizarea serviciilor de salubrizare "cu toate ca la nivelul Primariei exista o sectie specializata de salubritate stradala si menajera, la care erau angajate 627 de persoane (incepand cu anul 2007) ".

"In acest sens, au fost intocmite 3 note justificative (toate avand acelasi numar de inregistrare), documentatia privind determinarea valorii estimate a contractului, alegerea criteriului de evaluare, precum si invitatiile de participare la procedura negocierii, fara publicarea unui anunt de participare.

Toate aceste documente au fost aprobate de suspectul Vanghelie Daniel Marian", mai arata procurorii DNA.

Marian Vanghelie, la DNA: Cine nu este suspect este prost! (Video)

Totodata, procurorii mai sustin ca, la data de 12 mai 2008, cu incalcarea dispozitiilor legale, Marian Vanghelie "a aprobat referatul de necesitate si dispozitia prin care s-a constituit comisia de evaluare si negociere a ofertelor prin procedura de negociere fara publicarea unui anunt de participare. Membrii acestei comisii, cu incalcarea dispozitiilor legale (art.30 alin. 13 si 14 din Legea nr. 51/2006), au intocmit documentatia ce a stat la baza incheierii celor doua contracte".

Prejudiciul adus Primariei Sectorului 5 se ridica la 2.000.194,41 lei, suma constituindu-se ca si "folos necuvenit pentru cele doua societati comerciale, beneficiare ale contractelor de salubritate".

Marian Vanghelie s-a prezentat joi dimineata la DNA insotit de doi avocati, pentru a lua la cunostinta noile acuzatii. La iesire, el le-a spus jurnalistilor ca respectivele contracte ar fi fost semnate in contextul organizarii summit-ului NATO la Bucuresti.

De asemenea, el a subliniat ca nu se retrage din cursa electorala pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5, spunand ca "e in forta" si ca va castiga "cu 70%".

Vanghelie a intrat oficial in lupta pentru Primaria Sectorului 5: Candidez ca vreau sa imi iau demnitatea inapoi

Vanghelie are mai multe dosare, fiind arestat preventiv pe 14 martie 2015 pentru acuzatii de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#Vanghelie dosar DNA abuz serviciu , #DNA
Comentarii