Vanghelie, denuntat la DNA si de ANI - nu poate justifica sute de mii de euro

Joi, 12 Martie 2015, ora 18:53
3785 citiri
Vanghelie, denuntat la DNA si de ANI - nu poate justifica sute de mii de euro
Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Seful ANI, Horia Georgescu, a declarat joi seara ca institutia pe care o conduce l-a denuntat la DNA pe primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie.

"ANI a solicitat confiscarea unei sume nejustificate de bani", a declarat Georgescu. Potrivit acestuia, este vorba de "sute de mii de euro" care nu pot fi justificate.

Seful Agentiei Nationale de Integritate a mai spus ca este vorba despre "sume vehiculate in declaratiile sale (de avere - n.red.) si, din punctul acesta de vedere, am identificat posibilitatea comiterii unor infractiuni".

"Vanghelie Marian, prin toate operatiunile sustinute ca fiind realizate doreste sa ascunda urmele privind originea veniturilor ilicite, pe care le-a introdus in circuitul financiar sub o aparenta de legalitate, de natura sa evite anchetarea naturii fondurilor.

De asemenea, prin instrumentele specifice organelor de cercetare penala se poate verifica daca numitul Vanghelie Marian a dirijat fondurile obtinute in mod ilicit pentru cumpararea de bunuri, urmarind in acest fel sa le dea o aparenta legitima si daca fondurile astfel obtinute au fost trecute de acesta in circuitul economic legal", se arata in denuntul inspectorilor ANI.

Informatia ca ANI l-a denuntat la DNA pe Marian Vanghelie a aparut joi, la pranz, pe surse, aceasta fiind confirmata joi seara de Georgescu.

Perchezitii acasa la Vanghelie

In acelasi timp, procurorii DNA au facut joi perchezitii la locuinta edilului si la Primaria Sectorului 5, intr-un dosar in care Marian Vanghelie este acuzat ca acorda contracte preferential si percepea comisioane de 20% din valoarea lucrarilor.

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si acasa la Vanghelie: Mita de 90 de milioane de euro (Video)

Dupa perchezitiile de sub acoperisul sau, Vanghelie a fost rugat ca clarifice informatia potrivit careia ANI i-ar fi facut un denunt la DNA. Edilul a precizat ca a castigat procesul cu ANI si l-a atacat pe seful institutiei.

"Intrebati organele abilitate sa verifice cand domnul Georgescu de la ANI era in biroul consilierului dlui Ponta, cand discuta cui sa inceapa dosarele si inceperea urmarii penale. Ca sa ii transmit dlui Georgescu asta care face procese cu mine", a spus primarul Sectorului 5.

"Stabileau dosarele pentru parlamentarii Romaniei pe care sa ii excluda din Parlament", a mai afirmat edilul.

Marian Vanghelie a castigat, in luna decembrie a anului trecut, procesul cu Agentia Nationala de Integritate, care a cerut justificarea averii edilului.

Vanghelie a castigat prima batalie cu ANI

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu a fost definitiva, iar ANI nu doar ca a facut recurs, dar l-a si reclamat pe edil la DNA.

Vanghelie a sustinut in repetate randuri ca avea banii, in jur de un milion de euro, inainte sa fie ales primar, reprezentand restituirea unor imprumuturi.

Marian Vanghelie a tinut un milion de dolari in apartament. Ameninta cu demisia, daca i se confisca banii

In acelasi timp, Marian Vanghelie este vizat de un dosar de coruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, sustin surse judiciare. In acest caz este vorba despre contracte atribuite in mod ilegal catre o anumita societate, lucrari finantate din banii primariei, respectiv reabilitarea unor institutii de invatamant.

Prejudiciul in acest caz s-ar ridica la aproape 450 de milioane de euro. Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de 20 la suta din contractele atribuite, adica aproximativ 90 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#Marian Vanghelie ANI , #DNA