Circ la Congresul PSD: Pandele si Vanghelie, cearta cu huiduieli (Video)

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 13:10
5671 citiri
Circ la Congresul PSD: Pandele si Vanghelie, cearta cu huiduieli (Video)

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a incercat pana in ultima clipa sa candideze impotriva lui Marian Vanghelie pentru o functie de vicepresedinte, dar dupa un intreg scandal ai caror protagonisti au fost nu doar cei doi, ci si Ion Iliescu, candidatura lui Pandele a fost respinsa prin vot deschis.

Mai intai Florentin Pandele a contestat suspendarea sa din organizatia PSD Ilfov precum si invalidarea candidaturii sale la vicepresedintia partidului, acuzand implicarea directa a inamicului sau, Marian Vanghelie. Pandele a cerut de la tribuna Congresului sprijinul lui Ion Iliescu si lui Adrian Nastase, afirmand ca respinderea sa este nestatutara.

Declaratiile sale au fost huiduite de sustinatorii lui Vanghelie, dar si Marian Vanghelie a fost huiduit in momentul in care a incercat sa vina la microfon si sa isi prezinte propria varianta.

Mircea Geoana a incercat sa tempereze lucrurile dar fara succes. "Va rog fara elemente de presiune si intimidare! Prin votul comisiei de propuneri s-a considerat ca aceasta candidatura nu intruneste elementele statutare. Eu unul cred ca in acest moment trebuie sa ne aplecam asupra lucrurilor care sunt cu adevarat importante. Transformam acest Congres intr-un balci ieftin. Fac apel sa pastram un ton civilizat. Asa este un congres, nu am sa accept ca opinia publica sa vada fata pe care nu vrem sa o aratam", a declarat Mircea Geoana.

Spre uimirea celor prezenti, cel care a pus paie pe foc a fost Ion Iliescu. "Fac apel la toti delegatii congresului si la invitati, pe care ii rog sa se abtina(...) Suntem intr-un cadru civilizat, de congres si nu de miting aici nu suntem la un miting electoral. Pe fond, eu cred ca domnul Pandele are dreptate!", a declarat Iliescu de la tribuna, in uralele unora dintre delegatii prezenti.

Iliescu a explicat ca a fost sunat de mai multi membri ai organizatiei de Ilfov care i-au spus ca supendarea lui Pandele nu a fost facuta in conditii statutare. "Atunci cine putea sa ia o decizie? Mi se pare ca s-a procedat nestatutar. Si va propun ca Congresul sa ia nota si sa anuleze aceasta decizie, care nu stiu a cui este. Nu am discutat ieri in Consiliul Natonal suspendarea lui Pandele", a spus Ion Iliescu.

In acel moment lucrurile pareau sa fi scapat de sub control. In timp ce Pandele striga la microfon "stati linistiti, Vanghelie va pierde!", Mircea Geoana, depasit de situatie a cerut ajutorul secretarului general, Liviu Dragnea, pentru a face ordine.

Dragnea a pus capat situatiei foarte rapid. El a anuntat ca, potrivit statutului, candidaturile pot fi depuse chiar si in timpul lucrarilor Congresului. Supunand la vot, in mod direct si deschis, admiterea candidaturii lui Florentin Pandele la functia de vicepresedinte, aceasta a picat, fiind mai multi cei care au votat impotriva candidaturii primarului din Voluntari.

"Imi pare rau, candidatura domnului Pandele nu a fost aprobata in Conrgres. Fac apel la organizatori, ca lucrarile sa se desfasoare in mod normal, in continuare, sa nu afectam viitorul partidului pentru o disputa personala", a mai cerut Dragnea.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...