Vanghelie sustine ca nu are nimic impotriva lui Pandele

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 16:04
1572 citiri
Vanghelie sustine ca nu are nimic impotriva lui Pandele

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, spune ca organizatia Ilfov va fi organizata, dupa ce va fi facuta o analiza a activitatii acesteia, si ca il respecta pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

"Vom face un punctaj din punct de vedere organizatoric, sa vedem disfunctionalitatile care au fost in cadrul campaniei, sa vedem ceea ce mi-au semnalizat deja o parte din membrii de partid care sunt vechi acolo, de 15-20 de ani, si ceea ce n-a mers in cadrul campaniei si vom incerca sa cream o organizatie puternica, pentru ca din punctul meu de vedere acolo este o organizatiei care trebuia sa castige alegerile cu electorat pro-PSD", a spus Vanghelie.

Intrebat de pactul care, potrivit propriilor declaratii, ar fi existat intre organizatiile locale ale PSD si PDL privind presedintia CJ, Vanghelie a spus ca acesta tine de domeniul trecutlui.

"A existat acest lucru si nu cred ca in momentul de fata mai are vreo importanta, din pacate am depasit aceasta etapa pentru ca si acel pact poate ne-a adus in situatia in care suntem in momentul de fata.

Tocmai de aceea n-as vrea sa mai readuc in discutie tot ceea ce a existat, important este sa putem sa organizam foarte repede in fiecare comuna, sa stabilim tot contextul pentru inceperea alegerilor si acolo", a spus Vanghelie.

Presedintele Organizatiei PSD Bucuresti spune ca nu are nicio problema cu Florentin Pandele, primar in Voluntari, care a afirmat recent ca nu poate accepta sa lucreze sub coordonarea lui Vanghelie.

"Domnul Pandele nu este o problema. Pentru faptul ca a castigat acolo, eu am tot respectul pentru el. S-ar putea ca punctele noastre sa nu fie comune intotdeauna, dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne intelegem.

Important este ca trebuie sa gasim o formula in care sa strangem toti primarii care au castigat, nu mai sunt din pacate foarte multi, sunt 6 primari, dar eu sunt sigur ca o sa facem de asa maniera incat o sa avem foarte multi primari in urmatoarea etapa, acolo.", a adaugat Vanghelie.

Organizatia PSD Ilfov a ramas fara conducere dupa ce Gabriel Oprea si-a dat demisia. Ulterior, un alt lider local, Gigi Netoiu a fost propus pentru excludere din PSD, iar senatorul Anghel Iordanescu a transmis un comunicat de presa prin care anunta demisia, dar situatia lui este neclara, deoarece public sustine ca nu a depus niciun act in acest sens la partid.

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele si-a retrage duminica seara demisia din PSD, invocand o discutie avuta cu presedintele PSD, Mircea Geoana, in care i-ar fi spus ca nu e bine sa-i dezamageasca pe locuitorii care l-au votat, potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn.

"In urma convorbirii avute cu presedintele PSD, domnul Mircea Geoana, am hotarat sa imi retrag demisia din Partidul Social Democrat. Presedintele Mircea Geoana mi-a atras atentia, si am considerat ca are dreptate, sa nu dezamagesc locuitorii orasului Voluntari, dintre care cateva sute au demonstrat astazi in fata primariei cerandu-mi retragerea demisiei", se arata in comunicatul de presa.

In comunicat se mai precizeaza ca Pandele l-a asigurat pe Mircea Geoana ca "optiunea mea pentru social-democratie a ramas neclintita, iar organizatia PSD Voluntari ramane alaturi , la fel ca si pana acum, de conducerea PSD si de Presedintele sau".

Comunicatul de presa prin care se anunta revenirea lui Florentin Pandele asupra demisiei vine dupa ce sambata seara, la Realitatea TV, Pandele a declarat ca a plecat din partid pentru ca nu poate accepta sa fie condus de Marian Vanghelie, care ar urma sa fie numit interimar la sefia organizatiei Ilfov a PSD, si fiind constient ca o sa piarda si postul de primar, potrivit noilor prevederi legale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marian Vanghelie, #Florentin Pandele, #Voluntari, #PSD Bucuresti , #Florentin Pandele