Marca "Vanghelie" vs. cravata de pionier a lui Ponta (Opinii)

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 08:53
4001 citiri
Marca "Vanghelie" vs. cravata de pionier a lui Ponta (Opinii)
Foto: radardemedia.ro

Marian Vanghelie i-a parut lui Ion Iliescu submediocru, asa ca omul s-a extras din PSD si a candidat independent. A fost primul semnal ca nu se joaca. Cei din sectorul 5 nu asteptau de la el ecuatia cosmica. Dupa un timp, steaua a inceput sa-i paleasca, partenerii de afaceri au inceput sa cada, si primarul parea ca va pieri pe limba lui.

Lui Victor Ponta i-a fost frica sa-l "omoare" imediat dupa ce a cules fructul masinatiunilor care l-au uns sef la PSD. In vremurile cand toti observatorii il considerau pe primarul de la 5 nedigerabil si nefrecventabil, vremuri prielnice, asadar, unei actiuni de dezvanghelizare, presedintele socialistilor s-a temut ca personajul sa nu nasca o miscare de natura sa scindeze partidul.

Dar daca nu l-a lasat sa moara, trebuia sa fie consecvent. Insa a comis o eroare si mai mare atunci cand l-a zburat din fruntea PSD Bucuresti pentru ca Adrian Nastase se stranga de pe Dambovita voturile intelectualilor. Din aceasta executie, Vanghelie a invatat ceva: gata, baiatule, cu burta pe carte! Si uite-asa am ajuns astazi in situatia de a nu mai putea sa-i spun primarului de la 5 "elevul lui Gusa". E student!

Prestatia sa din emisiunea lui Ion Cristoiu mi-a inghetat ironiile pe buze. Am descoperit un personaj coerent, aproape luminos. Mai ales deoarece l-am avut mereu in fata, ca baza de raportare, pe Victor Ponta. Care nu a castigat niciodata nimic singur, pentru ca nu are substanta. Ce substanta au pedelistii, ma vor intreba unii. N-au! Dar il au pe Traian Basescu, iar acesta a facut performanta, a castigat tot ce a dorit. S-a autodepasit.

Asta trebuie sa faca un om politic. Sa convinga. Iar vremurile semidoctului Vanghelie care convingea masele au apus, am intrat in epoca in care mai educatul Vanghelie porneste din nou la drum.

Noul Vanghelie este in stare sa nasca idei valoroase din punct de vedere electoral: cele 4 miliarde de euro castigate de "baietii destepti" din energie, pe care Traian Basescu a promis ca-i termina, dar nu a reusit, trebuie sa acopere deficitul bugetului de pensii - de pilda. Alt exemplu: categoria "Buzaianu" exista peste tot si trebuie trimisa acasa, sau dupa gratii, indiferent de culoarea politica - de la Ponta n-am auzit despre o initiativa de a termina cu grupurile de interese transpartinice. Alt exemplu: PSD trebuie sa se trezeasca la realitate, altfel nu are nicio sansa sa castige alegerile.

Privind, asadar, spre presedintele din ce in ce mai mare al unui partid din ce in ce mai mic, care si la 100 de ani va avea tot fata de copil si cravata de pionier, Marian Vanghelie spune astfel: este ceasul al 12-lea, si daca nu bagam pe foc cu toate fortele pe care le avem, suntem ruinati.

... Da, dar afacerile lui Vanghelie... - vor spune altii. Asa-i, insa in politica, din pacate, nu poti sa fii discursiv fara bani. Daca nu ai cum sa ajungi in piata ca sa vinzi filosofie, nu te baga nimeni in seama. Imi aduc aminte ca dupa plecarea lui Dan Ioan Popescu din PSD, ziaristii primeau bip ca sa sune la sediu, sa afle despre declaratiile de presa.

Ceea ce nu inseamna, fireste, sa i se revanda lui Vanghelie oraganizatia Bucuresti. Insa omul nu mai e doar un tip bogat. A capatat consistenta in discurs. E un brand. Ceea ce Victor Ponta nu va fi niciodata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Marian Vanghelie Ponta, #Vanghelie PSD Ponta, #Vanghelie Geoana PSD Ponta , #Ion Iliescu