Mitrea il ataca din nou pe Vanghelie: Are informatii de la "Doi si-un sfert" (Video)

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 11:56
2605 citiri
Mitrea il ataca din nou pe Vanghelie: Are informatii de la "Doi si-un sfert" (Video)

Riscand sa tulbure si mai tare apele in PSD si chiar sa fie exclus din partid, Miron Mitrea reaminteste tot mai des in ultima perioada despre informatiile pe care Marian Vanghelie le-ar fi sustras din arhiva serviciului secret al MAI, "Doi si-un sfert".

Mitrea a declarat vineri la Realitatea TV ca nu are dovezi in acest sens dar l-a vazut pe Vanghelie cand a vorbit despre acest subiect si pentru ca il cunoaste, este convins ca nu a vorbit degeaba la inceputul lui septembrie dar si ulterior.

In plus, Mitrea a declarat la Realitatea FM, tot vineri, ca "il cred capabil de asa ceva, pe el si grupul lui. A incercat si pe mine sa ma santajeze, dar s-a speriat, ca m-am luat foarte tare de el".

Fostul secretar general al PSD este convins ca Vaghelie a revenit ulterior asupra declaratiilor facute doar ca urmare a presiunilor facute in partid, nu pentru ca nu ar avea de fapt informatii de la "Doi si-un Sfert".

In plus,acesta mai spune ca ancheta ordonata de Vasile Blaga dupa numirea noului sef al serviciului secret va demonstra daca asa stau lucrurile.

Vanghelie a fost prins de opinia publica pentru ca a vorbit prosteste

"Dar nu e singurul politician care detine astfel de informatii, de-a lungul timpului toti cei care au avut acces au umblat in arhive", a mai dezvaluit Mitrea explicand si cum este posibil acest lucru: "Cum? Numesti seful institutiei si il chemi la ordin, ce e asa complicat si ne facem ca nu intelegem".

"Vanghelie a fost prins de opinia publica pentru ca a vorbit prosteste, dar sunt atatia cei care au avut acces si au intrat in ele", a declarat Mitrea referindu-se la aceste arhive de la MAI.

"Eu il cred pe Vanghelie cand spune ca o are, mai ales ca stiu cum functioneaza politica in Romania", a mai punctat Miron Mitrea precizand insa ca este convins ca fostul ministru de Interne Dan Nica nu avea cunostinta de asa ceva dar si ca Vanghelie nu risca sa aiba neplaceri deoarece "nu am auzit de politicieni care au intrat in necazuri pentru ca au umblat pe unde nu trebuiau sa umble".

Intrebat de jurnalistii de la Realitatea TV daca nu se teme ca va fi exclus din partid din cauza atacurilor sale repetate la adresa lui Marian Vanghelie, Mitrea a declarat ca s-a incercat de multa vreme "exmatricularea" sa din PSD si pentru ca nu s-a reusit s-ar fi lansat zvonuri cum ca ar dezerta la PD-L sau l-ar sustine pe Sorin Oprescu.

"Nu plec din PSD si nu or sa poata sa ma dea afara, oricat si-ar dori Viorel Hrebenciuc, pentru ca Vanghelie e doar un pion in acest joc. (...) Nu am sa plec si am sa imi sustin candidatul, pe Mircea", a mai spus Miron Mitrea adaugand insa repede "chiar daca sunt sau nu fericit cu candidatul PSD" si raspuzand sec "Da" si fara a da alte detalii la intrebarea moderatorului emisiunii "Vedeti un candidat mai bun din partea PSD pentru prezidentiale?".

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...