Ziare.com

Marian Vanghelie invinge ANI in instanta. Curtea de Apel Bucuresti respinge cererea de confiscare a 180.000 de euro, bani pe care fostul edil nu i-ar fi putut justifica

Joi, 30 Iulie 2020, ora 10:00

   

Marian Vanghelie invinge ANI in instanta. Curtea de Apel Bucuresti respinge cererea de confiscare a 180.000 de euro, bani pe care fostul edil nu i-ar fi putut justifica
Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri seara cererea facuta de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate de confiscare de la fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a sumei de 787.246, 55 de lei, aproximativ 180.300,59 de euro, bani pe care nu i-ar fi putut justifica. Decizia poate fi contestata la Inalta Curte.

Potrivit minutei instantei, Curtea de Apel Bucuresti a admis o exceptie si a respins cererea inspectorilor ANI ca neintemeiata. Un proces care a avut ca obiect "controlul averilor."

"Admite exceptia inadmisibilitatii capatului de cerere privind confiscarea diferentei constatate intre averea dobandita si veniturile realizate de catre paratul Vanghelie Marian Daniel, in cuantum de 787.246,45 lei si respinge acest capat de cerere, ca inadmisibil. Respinge cererea, ca neintemeiata.

Cu recurs in 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Pronuntata in sedinta publica azi, 29 iulie 2020," este minuta Curtii de Apel Bucuresti, potrivit portalului instantelor.

Procesul este pe rolul instantelor de aproximativ 7 ani. In 2014, Curtea de Apel Bucuresti a dat un verdict similar, dar Inalta Curte a decis, pe 21 mai 2018, rejudecarea cazului.

ANI: Avere nejustificataPe 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 787.246, 55 Lei (aproximativ 180.300,59 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Marian Daniel Vanghelie, primar al Sectorului 5.

"Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, Marian Daniel Vanghelie fiind informat la 25 martie 2011, 16 noimebrie 2012 si 14 ianuarie 2013 despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Marian Daniel Vanghelie nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 787.246, 55 de lei (aprox. 180.300,59 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia in perioada evaluata, respectiv 2008 - 2011, de catre Marian Daniel Vanghelie, Primar al Sectorului 5, Bucuresti," explica ANI.

Marian Daniel Vanghelie exercita, in momentul sesizarii instantei, cel de-al patrulea mandat succesiv de Primar al Sectorului 5, Bucuresti.

Potrivit ANI, in perioada evaluata, respectiv 2008 - 2011, Vanghelie ar fi realizat venituri salariale in cuantum de 253.199 de lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 1.040.445,45 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 787.246, 45 de lei (aprox. 180.300,59 Euro).

"Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Marian Daniel Vanghelie in perioada exercitarii functiei de Primar al Sectorului 5, Bucuresti," explica ANI, pe 24 aprilie 2013.

Doi ani mai tarziu, in martie 2015, Marian Vanghelie a fost retinut de DNA, fiind acuzat de mai multe fapte de coruptie. Dosarul a ajuns pe rolul instantelor in iulie 2015, dar de atunci Tribunalul Bucuresti nu au dat inca o prima decizie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6467 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Marian Vanghelie invinge ANI in instanta.....

Coana Udrea ar trebui sa ia cunostinta de cauza si sa incerce sa recupereze Statiunea Balneo si terenurile confiscate .... e greu sa fii POLITICIAN , probleme mari ....si responsabilitate grea de a gera banii furati

https://www.cotidianul.ro/elena-udrea-a-strans-o-avere-fabuloasa-in-numai-5-ani-si-jumatate/

https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-16092443-elena-udrea-cumpar-terenuri-jurul-bucurestiului-preturile-crescut-dupa-implicarea-familiei-basescu.htm

 

Ce instituții avem ...

Păi cum, vă puneți cu Marean, vanzătorul de la aprozar ?!?

 

A uitat spadasinul Vanghelie...

sa elibereze bon fiscal pentru spaga:)))))))

@Bzon 10:16

- tu de ce nu strangi tandala !?🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

@Bazon 10:16

- tu de ce nu strangi tandala !? 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Daa mai mult ca sigur ca la tine tovarase Niciolae

varsta este de vina si din aceasta cauza postezi de 2(DOUA) ori acelasi comentariu!!!

Hoții

se apără intre ei... Și mai pretind și pensii nesimțite pe motiv că nu mai au dreptul la un alt job. De parcă protejarea infractorilor nu le-ar ajunge. Nemernicii !

 

Da, interlopul vanghelie din Ferentari a fost salvat de

judecatori mafioti psd-isti!

@DUTTY 14:23

- smd. b😁o🤣a😎r🤗f😟o ! 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Cine zice ala ii!!!!

.))))

Doar 180.000 E ? Dar cei 2,5 milioane de E dati de zburatoarea asta

pentru hotelul Bulevard din Predeal de unde i-a scos, de la alba neagra. Platiti cash, ca asa plateste intotdeauna Vanghelie, cash, nu se incurca cu conturi, carduri etc. Probabil ca tot asa sunt platiti acum judecatorii de acest infractor, sa-i dea decizii favorabile. Nu va mirati ca de circa o luna avem doar decizii care fac din infractorii din Ciuma Rosie doar nevinovati neprihaniti ??? O fi vreo actiune demarata de aceasta GIO, acum , inainte de alegeri ??? Ca asa se pare, prea multi nemernici care au furat tara asta scapa de parnaie si de luatul banilor.

 

Marinus,avea gramajoara aia

de cand erau eurocenti,i-a ingrijit si mangaiat parinteste,intre timp au crescut si devenit adulti,adica eurodolari.Ce justificare mai trebuie?

 

Justiția asta ..legată la ochi!

...Dar,nu la buzunare?!!

 

Cum sa ii confiste?

Nu sint furati. Sint ciorditi. E o mare diferenta.

 

Aha...

Păi la cate Vanghelioane a organizat el, credeți că un simplu proces l-ar speria?
Banul e făcut să circule!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor