Trebuia trimis Vanghelie la intalnirile "foarte excelente" din SUA? (Opinii)

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 22:25
2402 citiri
Trebuia trimis Vanghelie la intalnirile "foarte excelente" din SUA? (Opinii)
Foto: Arhiva

Citand relatarile domnului Vanghelie despre intalnirile "foarte excelente" avute cu oficialitatile americane, unii si-au exprimat parerea ca primarul sectorului 5 nu trebuia lasat sa plece intr-o asemenea calatorie.

Asta, cu atat mai mult, cu cat, nesesizand anumite proportii, domnul Vanghelie s-a referit si la vizita concomitenta, tot la Washington, a presedintelui Chinei, ceea ce l-a dezavantajat pe primarul de sector.

Au cam bagat-o americanii pe maneca!

Cam asa a fost explicatia: "Am avut un mic dezavantaj, am picat exact cu presedintele Chinei, insa ceea ce a fost important a fost ca totusi am fost primit la Casa Alba... Am picat intr-un moment complicat, a fost o situatie complicata la Casa Alba si totusi si-au facut timp si m-au primit".

Lsand modestia la o parte, asta suna asa: "au cam bagat-o pe maneca americanii, cand m-au vazut acolo, dar s-au descurcat, nu se puteau face ei de ras in fata mea".

A mai fost un episod, cand cei de la Casa Alba, nedandu-si seama cum e impartit Bucurestiul, pe sectoare, l-au luat, la un moment dat, drept primar al Capitalei. Si aici raspunsul a venit prompt:

"Nu comentez... Credeti ca cineva care te invita in America si ai posibilitatea sa te intalnesti la Departamentul de Stat si la Casa Alba sa nu stie exact cine esti?".

Iarasi merita sa lasam modestia la o parte, ca sa prindem sensul: "ce naiba, va inchipuiti voi ca americanii nu stiu exact unde e amplasat sectorul 5, in raport cu tot ce au invatat ei la geografie?".

Cum de n-are sectorul 5 sigiliu? Nici macar dop de cristal n-are!

Interviul nu spune nimic despre rezultatul intalnirilor avute, dar rezulta foarte clar schimbul protocolar de atentii - domnul Vanghelie a primit un dop de cristal si sigiliul capitalei Americane, oferind in schimb pixuri si harta Romaniei, intrucat sectorul 5 n-are sigiliu.

Una peste alta, nu rezulta nimic din succesul vizitei atat de "foarte excelenta". Rezulta insa ca omologii din America au fost incantati de vizita.

De ce sa nu fie incantati? El are marele avantaj ca nu stie englezeste, ca sa se exprime direct, iar americanii au marele avantaj ca nu stiu romaneste, ca sa-l inteleaga direct.

Cine n-are translator, sa-si cumpere

In momentul cand intervine translatorul, poticneala limbajului dispare, discursul domnului Vanghelie devine fluent, iar restul nu conteaza, intrucat nici americaniii nu ardeau de nerabdare sa faca o afacere cu sectorul 5 din Bucuresti si nici primarul, oricat de optimist ar fi, nu spera ca se va intoarce cu ceva conventii, contracte sau alte aranjamente in valiza.

Am tras concluzia ca domnul Vanghelie ne reprezinta mult mai bine in America, prin translator, decat in Romania, prin transmisie directa. Translatorul drege tot ce moderatorii nostri subliniaza si-l fac de pomina pe domnul Vanghelie.

Iar, daca-i asa si daca avem bani de deplasari, e bine sa plece cat mai des. Oriunde, in orice tara, pentru ca, oricum, nu stie nicio limba.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Marian Vanghelie SUA, #Vanghelie Washington, #Vanghelie Casa Alba , #primar
Comentarii