Vanghelie da miliarde sinistratilor din banii primariei - vezi reactiile PDL

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 17:45
4241 citiri
Vanghelie da miliarde sinistratilor din banii primariei - vezi reactiile PDL
Foto: Realitatea TV

Demersul lui Marian Vanghelie de a utiliza 43 de miliarde de lei vechi din banii sectorului 5 pentru ajutorarea sinistratilor din judetele Buzau, Vrancea si Calarasi, s-ar putea sa nu fie foarte bine primit de locuitorii celui mai sarac sector al Capitalei.

Tot sub semnul intrebarii ar putea fi pusa si sprijinirea acestei initiative de catre deputatul sectorului 5 Oana Niculescu Mizil, care se pare ca a fost de acord ca banii bucurestenilor sa mearga la Calarasi, unde Mizil este presedintele organizatiei judetene a PSD.

Vanghelie: Consiliul sectorului 5 a dat 43 de miliarde de lei vechi pentru sinistrati

Deputatul Stefan Pirpiliu, presedinte PDL sector 5, a comentat inedita situatie pentru Ziare.com.

"Daca am vorbi de Primaria Capitalei, unde mai exista un fond de rezerva, poate ca, ar fi un gest normal si firesc, de redistribuire, din solidaritate. Dar tinand cont ca sectorul 5 intotdeauna s-a plans de lipsa resurselor bugetare, mi se pare absurd sa lasi sectorul unde ai o multime de probleme sociale, unde nu ai salubritate, nu ai deszapezire, sa iei banii locuitorilor sectorului 5 si sa ii duci in alta parte", a spus deputatul, subliniind si faptul ca Marian Vanghelie "a aratat intregii lumi ca are resurse financiare" si ar fi putut sa gaseasca o alta solutie, eventual in zona privata, de a-i ajuta pe sinistrati.

Un alt aspect interesant este faptul ca desi cel care a impartit pungile cu ajutoare sinistratilor a fost Marian Vanghelie, decizia de a scoate cele 43 de miliarde de lei vechi din bugetul consiliului local al sectorului 5 a fost votata inclusiv de consilierii PDL.

"S-a facut o sedinta de indata de Consiliu local, in urma cu 3 zile, iar primarul a cerut aprobarea. Noi cu totii am aprobat sa ajutam sinistratii chiar daca suntem un sector sarac. Situatia de acolo e infioratoare, eu am vazut cu ochii mei. Daca nu ii ajuti cand e nevoie sa fii alaturi de ei...", a declarat pentru Ziare.com consilierul local PDL Anca Stanculeanu.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, si iubita sa, deputata PSD Oana Mizil, s-au dus vineri cu ajutoare alimentare in judetul Calarasi, pentru oamenii afectati de ninsori, informeaza Newsin.

"Din partea consiliului local, pentru fiecare comuna cu probleme, le-am dat cate un miliard de la sectorul 5. Deci si la Buzau, si aici, si la Vrancea. Aici, (Calarasi - n.red.) 19 miliarde, la Buzau vreo 13 miliarde, la Vrancea 11 miliarde, pentru ca trebuie sa vedem o mai multa forma de organizare. Am vazut la televizor ca oamenii sunt suparati pe anumiti primari, stim foarte bine ca anumiti primari nu au posibilitati financiare si nu au cum sa-si rezolve problemele", a explicat primarul sectorului 5, intr-o localitate calaraseana.

Marian Vanghelie a mai spus ca a pus la punct un plan de ajutorare a sinistratilor. "Am facut o harta la birou si impreuna cu aviatia utilitara sa luam 10-20 de elicoptere si sa trimitem in fiecare comuna cate doua elicoptere, cate doua elicoptere (...) Pe mine nu ma intereseaza culoarea politica, ci ma intereseaza cum putem sa intervenim", a sustinut vicele PSD.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Vanghelie ajutoare sinistrati zapada, #Vanghelie ajutoare Calarasi, #Vanghelie Mizil , #primar