Vanghelie s-a intalnit cu unul dintre asistentii lui Obama

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 21:49
1515 citiri
Vanghelie s-a intalnit cu unul dintre asistentii lui Obama
Foto: Arhiva

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, care efectueaza in aceste zile o vizita in Statele Unite ale Americii, s-a intalnit la Casa Alba cu Derek R.B. Douglas, asistentul special al lui Barack Obama pe probleme de politici urbane si metropolitane.

Deputatul PSD Georgian Pop, care face parte din delegatia oficiala care il insoteste pe Marian Vanghelie in SUA, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca principalul punct al discutiei cu Derek R.B. Douglas a fost legat de modul in care Administratia Centrala din Statele Unite sprijina si colaboreaza cu administratia locala pentru rezolvarea problemelor de interes urban si metropolitan.

"A fost o experienta foarte interesanta pentru ca, spre deosebire de Romania, unde colaborarea dintre guvern, adica puterea centrala, si puterea locala se face strict pe culoare politica (...), aici (in cazul Administratiei Centrale din SUA - n.r.) sunt niste reguli si niste principii foarte clare. (...) Adica, daca ai niste reguli si principii foarte clare, poate functiona foarte bine administratia centrala cu cea locala, fara sa fie neaparat nevoie sa ai cunostiinte si afliliatii politice ca sa poti rezolva ceva. Totul tine de normalitate si de eficienta", a spus Georgian Pop.

Deputatul PSD a adaugat ca ora exacta a intalnirii cu asistentul special al presedintelui american Barack Obama pe probleme de politici urbane si metropolitane a fost definitivata in cursul zilei de joi, motiv pentru care intreg programul intalnirilor de vineri ale lui Marian Vanghelie cu oficiali americani a fost decalat.

Dupa vizita la Casa Alba, primarul sectorului 5 al Capitalei s-a intalnit cu primarul Washingtonului, Vince Gray. Intalnirea, care a durat aproximativ o ora, a fost 'una fructuoasa', in cadrul careia au fost abordate probleme legate de administratia locala, a declarat pentru Agerpres europarlamentarul PSD, Ioan Enciu.

"Aici (la Washington -n.r.) administratia locala are puterea, totul este descentralizat. Puterea centrala doar ajuta, nu intervine", a mai spus Ioan Enciu.

Tot vineri, Marian Vanghelie mai are programate intalniri cu Sharon Pratt, fost primar al Washington DC, cu David Robertson, director executiv al Consiliului de Guvernare a zonei Metropolitane Washington, cu Art Simonetti, director al Departamentului pentru Relatii Guvernamentale al companiei Honeywell, dar si cu Cathy Sander, vicepresedinte pentru proiecte energetice si de mediu si alti vicepresedinti ai companiei Lockheed Martin, prilej cu care i se va prezenta Centrul pentru Solutii Energetice.

Primarul sectorului 5 al Bucurestiului mai este insotit in vizita sa la Washington de deputatii social-democrati Dumitru Chirita si Doina Burcau.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Vanghelie consilier Obama, #Vanghelie SUA Washington , #primar
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Vanghelie s-a intalnit cu unul dintre asistentii lui Obama, dar asistentul lui Obana nu s-a intilnit cu Vanghelie