Vanghelie: Uneori ne batem politic si nu facem nimic

Marti, 08 Iulie 2008, ora 21:37
1673 citiri
Vanghelie: Uneori ne batem politic si nu facem nimic

Bucurestiul este sufocat din cauza ca, pana acum, primarii "s-au batut politic" si nu au facut mare lucru, crede Marian Vanghelie, care este convins totusi ca Sorin Oprescu va readuce lucrurile la normal.

In conditiile in care pretul energiei termice a crescut, iar coruptia, poluarea si traficul capata proportii tot mai mari, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, spune ca lucrurile au intrat in normalitate.

"Vreau sa cred ca am intrat in normalitate. Eu cred ca aceasta comunicare cu primarul general este foarte buna. Intalnirea de azi (marti - n.r.) nu a fost o confruntare politica, ci am cazut de comun acord. Uneori ne batem politic si nu facem nimic", a declarat Vanghelie, la o emisiune realizata de Antena 3.

De problemele Capitalei sunt vinovati angajatii Primariei Generale, care nu isi fac datoria si pe care Sorin Oprescu planuieste sa ii dea afara, crede Vanghelie.

"Oprescu a spus acum ceea ce spun eu de 8 ani de zile. Din cei 1300 de angajati ai Primariei, doar un sfert isi fac datoria. Oprescu va propune sa fie dati afara", a mai spus Marian Vanghelie.

Invitat si el la aceeasi emisiune, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a declarat ingrijorat de cresterea pretului la energia termica, dar a spus ca ajutoarele sociale acordate de primarii nu sunt o solutie.

"Acum e cald, avem 40 de grade, iesim cu apa in strada si le dam apa oamenilor, dar adevarata problema o reprezinta pretul gigacaloriei. In aceste conditii, ponderea ajutoarelor sociale va fi foarte mare, ceea ce nu este bine. Nu este corect sa facem din Bucuresti un oras de asistati. Celui care nu are ce manca nu-i dau peste, ii dau undita", a spus Andrei Chiliman.

Chiliman crede totusi ca preturile energiei termice vor atinge valorile corecte pana la iarna. Daca nu se va intampla asa, reabilitarea blocurilor ar fi o solutie, pentru ca astfel s-ar reduce cu cel putin o jumatate cantitatea de caldura care se pierde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#primarie, #Marian Vanghelie, #Sorin Oprescu, #energie, #Andrei Chiliman , #primar