Cum evita Vanghelie sa "se sparga" PSD-ul

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 23:32
1973 citiri
Cum evita Vanghelie sa "se sparga" PSD-ul
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat vineri ca partidul se afla "intr-un moment destul de critic" si discutiile sale cu presedintele PSD Victor Ponta privesc o incercare ca "PSD-ul sa nu se sparga", deoarece exista nemultumiri nu doar in filiala Bucuresti.

In contextul in care atat Marian Vanghelie, cat si Victor Ponta se afla la Bruxelles, primarul sectorului 5 a fost intrebat daca este adevarat ca si-a amanat revenirea in tara la solicitarea presedintelui PSD pentru a avea o serie de discutii legate de nemultumirile din partid, vicele PSD confirmand.

"Am ramas aici (la Bruxelles - n.red), am discutat si aseara si am reusit sa discut si in seara asta. Nu stiu daca s-au calmat (lucrurile - n.r.), noi am ramas sa purtam o discutie, cred ca e ceva normal incat sa incercam cu totii ca PSD-ul sa nu se sparga, ca daca se sparge nu ajuta pe nimenea. Lucrurile sunt intr-un moment destul de critic si cred ca trebuie depasita aceasta problema intr-o formula in care sa ramana unit si sa poata sa castige alegerile din 2012", a spus Vanghelie.

El a fost intrebat daca sunt "suparari" mari la nivelul filialei de Bucuresti, al carei lider a fost pana vara acestui an, cand conducerea PSD Bucuresti a fost preluata de un comitet de coordonare.

"Mari sau mici suparari, sunt niste suparari, nu doar filiala Bucuresti, cred ca in mai multe parti, tocmai de aceea cred ca trebuie sa gasim solutiile pentru fiecare suparare pentru ca pe fond sa se rezolve toate aceste lucruri care nu reprezinta fondul problemei", a mai declarat Vanghelie.

Vicele PSD a mai fost chestionat daca Victor Ponta i-a oferit suficiente "garantii" in ceea ce priveste viitorul sau in partid. "Vom avea discutiile si in seara asta si vom vedea, eu sunt sigur ca lucrurile pot fi favorabile", a mai spus Vanghelie.

In ceea ce priveste filiala PSD Giurgiu, de unde liderul organizatiei, Adrian Popescu, si-a anuntat demisia imediat dupa excluderea lui Mircea Geoana, Vanghelie a sustinut ca si in acest caz vor exista discutii.

"Cred ca inclusiv aceasta problema o vom rezolva, daca nu aici poate cand ajungem la Bucuresti cautam o formula de rezolvare si nu de interpretare gresita a problemei de la Giurgiu. Cred ca au fost niste emotii si din partea lui Adrian Popescu si s-au facut anumite greseli, dar cred ca trebuie tratata problema cu responsabilitate si gasite solutiile cele mai bune si cele mai optime, nu pe moment de suparare, sau pe picior gresit sa se ia anumite decizii", a mai precizat Vanghelie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Vanghelie PSD Victor Ponta, #Vanghelie PSD sparge, #Geoana exclus PSD Vanghelie , #PSD