Editorial: Nunta socialista cu elicopter si 10.000 de sarmale

Marti, 14 Iunie 2011, ora 18:10
3971 citiri
Editorial: Nunta socialista cu elicopter si 10.000 de sarmale

Cui i-a venit in minte Gloria Miralena Bumbesco, in timp ce asimila informatiile despre nunta secolului, organizata la Buzau, sa ridice doua degete. Nu? Ei bine, eu n-am putut scapa de ea. Dar daca acela a fost un film artistic, ce-i drept, inspirat din viata si opera lui "Bachus", paraghelia din familia boiereasca Mocanu ni s-a desfasurat la o lungime de undita de organele de simt.

In plina haituire a Puterii pe motiv de saracire a populatiei, de catre o alianta mai degraba de stanga, deci degraba varsatoare de lacrimi - ca tot aud ca unii dintre actorii nuntii sunt descendentii lui Stefan cel Mare.

Vorbesc din invidie, desigur. Cum de acest sentiment ar putea fi atinsa si familia regala britanica, deoarece la petrecerea organizata dupa cununia lui William cu Kate au fost doar 300 de persoane, nu 1.200, ca la Buzau. De asemenea, n-am auzit ca printul sa fi strans un milion de euro din dar, si nici n-a avut sarmale - a propos, un calcul simplu arata ca fiecare nuntas a mancat 8,3 bucati, insa desigur ca numarul e mai mare, deoarece unii dintre invitati au ajuns la patinoar numai pentru a lasa plicul. Mai mult decat atat, n-a venit nimeni cu elicopterul, ca Vanghelie - primarul sustine ca nu-si afiseaza declaratia de avere pe site deoarece Primaria Sectorului 5 nu are bani pentru pagina electronica.

Sa nu fim ipocriti, imi spune cineva. Ce sa faca tinerii aia, sa inchirieze un cort de la Armata si sa-si inghesuie matusile acolo, fara instalatie de aer conditionat, sa moara de inima?

Nu, fireste, cand te stie localitatea ca stai bine de-acasa, ar fi inutil sa servesti antreuri formate din triunghiuri de branza topita langa sapte centimetri de caltabos, la momentul fripturii sa aduci labute de pui la ceaun, cu mujdei, iar tortul sa fie pe baza de mere.

Ideea este ca lor, boierilor incuscriti in weekend la Buzau, nu le pasa de gura lumii, deoarece functioneaza ca in feudalism. Dupa alte reguli. Acolo, timpul s-a oprit de multisor, si incremeneste mereu, in aceeasi masura in care se instaleaza perplexitatea privitorilor. Dar nu-i nimic de facut. Unii-si duc soarta cu mandrie, altii cu un stoicism amestecat cu blegeala ancestrala.

Ce s-ar fi intamplat daca fiul lui Victor Mocanu, seful CJ Buzau, se indragostea de o vanzatoare de sucuri? Era nenorocire. Clasa muncitoare n-are ce cauta la masa aristocratiei decat cu manusi albe, sa duca tava.

Ca in definitiv, aceasta este starea natiunii. De-o parte icre negre facute din cumetrii si perle smulse din inima scoicii, nu din alea de serie, de cealalta, o natiune cu foamea in gat, care trebuie sa fie recunoscatoarte cand i se pune manusi. Nenorocirea este ca se bucura si cand i se pune botnita. Scapa de-o grija. Animalele stau in custi si n-au angoase.

Au incercat diversi participanti si fruntasi socialisti sa spuna ca deranjul iscat in jurul petrecerii e prea mare. Zau? Cea mai buna confirmare ca nu e vorba despre nicio exagerare este faptul ca Victor Ponta, desi invitat, nu s-a dus la nunta. A simtit ca n-are ce sa caute acolo, a avut o clipa de decenta. Bine, calcul politic sa fie, dar putea sa-l ignore. Dar a simtit, pana si el, ca e prea mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#nunta Victor Mocanu , #PSD