Efectul Vanghelie

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 17:40
3382 citiri
Efectul Vanghelie
Foto: psd.ro

Noul sef al PSD-ului are nevoie doar de fotoliu. Doctrina? Program? Discurs? Nu sunt decat niste accesorii utile in perioade electorale sau in alegeri interne.

Preluarea functiei de presedinte al partidului a avut la baza jocuri de culise, intrigi, manevre. Miron Mitrea si Radu Mazare s-au retras din cursa, sustinandu-l pe Victor Ponta, in timp ce Cristian Diaconescu a facut un pas inapoi in favoarea lui Mircea Geoana.

Politicienii adevarati din PSD sunt inlocuiti cu "plombe" care nu isi doresc decat functii - iar candidatii la sefia PSD au inteles asta si au promis functii de conducere pentru a-si atrage lideri influenti in partid.

"Plombele" vorbesc aceeasi limba, dar scapa injuraturi printre dinti si nu sunt prea coerente. Oameni ca Vanghelie fac jocurile in PSD. Insusi Mircea Geoana a fost o floare la butoniera lui Marian Vanghelie.

PSD se autodistruge incet, dar sigur, in timp ce Ion Iliescu si-a semnat in aceasta saptamana prologul retragerii din partid. Curios, totul se invarte in jurul acelorasi personaje: Iliescu, Nastase, Geoana. In plus, se stie ca Ion Iliescu este cel mai puternic brand al PSD. Iar prin Congresul de sambata Iliescu si-a luat partidul inapoi din bratele lui Vanghelie. Acum trebuie sa-l tina bine in frau.

Fiindca pe masura ce oameni ca Marian Vanghelie prospera si devin influenti in PSD, partidul isi pierde tot mai mult puterea si capacitatea de a reveni in prim-plan. PSD risca sa intre pe acelasi fagas pe care a intrat PNTCD.

Scopurile mici si difuze ale grupurilor de interese risca sa transforme cel mai mare partid post-revolutionar intr-o fila in istoria partidelor.

Mircea Geoana nu a avut forta de a tine partidul unit, a gasit cumva insa resursele necesare pentru a-si intari propria pozitie in PSD.

PSD n-a reusit nici sa-si clarifice doctrina, nici sa se pozitioneze fata de celelalte partide. O identitate proprie este absolut necesara pentru un PSD a carui pozitie a devenit acum neclara chiar si pentru "nucleul tare" al votantilor. Risca PSD sa se confunde cu Marian Vanghelie?

Poate ca primele semne ale trezirii pesedistilor s-au aratat sambata, la Congres, cand Marian Vanghelie a fost huiduit pentru felul in care intelege sa actioneze in partid. Vanghelie a stat apoi cuminte in primul rand, fara sa mai scoata un cuvant. Si poate al doilea semn a fost discursul lui Ion Iliescu care i-a criticat si le-a aratat "plombelor" ca inca mai are putere in partid si ca poate face jocurile.

Cu satietatea data de miliarde si functii, Vanghelie si alti pesedisti marunti, care ii calca pe urme, reduc politica la nevoile lor primare. In PSD ar trebui inventata functia "Marian Vanghelie" si n-ar fi deloc greu pentru ca primarul de la Sectorul 5 are... banii, fara de care cei din Kiseleff ar avea mult de suferit.

Va avea Victor Ponta puterea sa rezolve adevaratele probleme ale PSD? Chiar daca PSD nu poate fugi de trecut, cu siguranta se poate innoi. Cat de mult si cat de adevarat ramane de vazut.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marian Vanghelie PSD, #Victor Ponta presedinte PSD , #PSD
Comentarii
Poza mailpass2010
mailpass2010
rank 1
Daca vreti sa aflati parola de Yahoo Mail/Messenger a persoanei iubite sau a unui prieten pentru a vedea emailurile trimise/primite, lista de contacte, arhiva de conversatii Yahoo Messenger sau sa supravegheati activitatea pe site-urile de socializare tri