Familia politica Lazaroiu-Vanghelie (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 12:43
2643 citiri
Familia politica Lazaroiu-Vanghelie (Opinii)

Se spune ca marile spirite se intalnesc. Conjunctura, sau poate coincidenta, a asezat afirmatiile lui Sebastian Lazaroiu si Marian Vanghelie in ceea ce priveste alegerea primarilor din primul tur de scrutin in aceeasi familie a cunoasterii.

Daca fostul consilier prezidential a pretins fara echivoc ca intre PD-L si PSD a intervenit o intelegere subterana pentru a ingropa PNL la alegerile locale, seful socialistilor din Bucuresti a sugerat acelasi lucru.

In emisiunea lui Robert Turcescu si Ion Cristoiu, Vanghelie a fost intrebat de ce nu a fost PSD mai vocal in a combate actul normativ adoptat marti la Camera Deputatilor, iar raspunsul, in doi peri, a fost ca unor colegi de-ai sai le convine situatia.

Acum, ca domnul Lazaroiu a strecurat, in stilu-i caracteristic, o soparla menita sa provoace cel putin un schimb de replici lamuritoare, in spatele usilor inchise, intre Victor Ponta si Crin Antonescu, iar Vanghelie a fost oblu, fara intentia de a starni agitatie, nu are importanta. Ceea ce-i uneste este adevarul: cei mai avantajati de lege sunt primarii aflati in functii. Cum acestia apartin PSD si PD-L, nemaiexistand turul al doilea, unde suma a doua optiuni putea aduce victoria, liberalii sunt nevoiti sa sustina o intreaga galerie de alesi proveniti din formatiunea politica partenera.

Mai departe. Am detectat si la domnul Lazaroiu, si la Marian Vanghelie, o calcatura semeata. Sociologul a explicat simplu, dar bine insurubat in misiune, cum PSD are interesul sa rupa alianta, deoarece prin divizarea electoratului de dreapta, se va alege cu mai multi primari, iar primarul s-a cerut la lupta, afirmand ca prefera sa-si desfasoare aptitudinile in turul doi - incomparabil mai dulce e victoria obtinuta cu sudoare!

Despre lupta este vorba. Ii dau dreptate lui Vasile Dancu atunci cand spune ca USL va avea ocazia sa-si arate forta, insa va fi teribil de greu de desfasurat artileria in orase unde primarii au mai tuns niste gardulete vii, au dat cu var, au facut parcari si au plombat drumuri. In ciuda valului pe care se afla acum aceasta constructie politica, si a sondajelor care dau PD-L in galeata (m-a amuzat paralela facuta intre Silvio Berlusconi si Traian Basescu de catre televiziunile de stiri, desi italienii care fac misto de premier chiar au spirit, spre deosebire de ai nostri), un primar portocaliu nu va putea fi detronat decat daca se demonstreaza ca a furat cu voinicie.

Lasand gluma la o parte, cele doua prestatii pe care le consider cele mai semnificative ale zilei de marti arata ca inclestarea care urmeaza va fi strasnica, si va fi dusa pe taramul politicii mari, nu al institutiei bunului gospodar. Decat la Primaria Generala, probabil, daca va candida si Vanghelie. Partidele vor incerca, in campania pentru locale, sa se foloseasca de val sau sa-l biruiasca. Nimic nou in discurs. Doar gargara.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
costelus2011
rank 5
Ce mie Vanghelie ce mie Lazaroiu..."doua slugi"...
darnic00
rank 5
Primarii PDL vor recastiga primariile chiar daca se va dovedi ca au furat cu voinicie, asa cum spune domnul Chis.