Hop si Vanghelie in scandalul starnit de Andronic: Oprea spune ca Maior l-a drogat!

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 13:23
7838 citiri
Hop si Vanghelie in scandalul starnit de Andronic: Oprea spune ca Maior l-a drogat!
Foto: Arhiva Facebook/Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie a declarat joi, referitor la turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2009, ca stia despre implicarea lui Gabriel Oprea si a lui George Maior in victoria lui Traian Basescu, si le-a sugerat jurnalistilor sa il caute pe Gabriel Oprea, care ar sustine ca George Maior l-a drogat.

"Va dau un raspuns si pot sa va spun ca in urmatoarele zile voi face o conferinta de presa pe acest subiect. Uitati-va la ce am declarat in perioada aceea, uitati-va ce am declarat imediat, la Congres, se pare ca am avut o intuitie. Cam ce spuneam eu atunci, cam astea se dovedesc acum. Nu neaparat ca stiam ca au fost la Gabriel Oprea, stiam implicarea lui Oprea, stiam implicarea lui Coldea si stiam pentru ca cunosteam nu doar eu, cred ca putin mai multi, nu foarte multi, cred ca putin mai multi, dar nu au curaj sa vorbeasca.

Stiu si cum au fost anuntate persoanele implicate, plecand de la domnul Maior in jos, de cine a fost anuntat, de sedintele noastre oficiale, sedintele noastre oficiale cu deciziile noastre oficiale din partid", a afirmat Marian Vanghelie, la Curtea de Apel Bucuresti, intrebat de jurnalistii prezenti daca stia despre informatiile furnizate recent de Dan Andronic.

Vanghelie le-a spus jurnalistilor sa il caute pe Gabriel Oprea, care sustine ca George Maior l-a drogat.

"E foarte important. Sa va zic un singur lucru - ei, care erau stat, in ghilimele, astazi unul din reprezentantii statului, in ghilimele, dupa perioada trecuta, adica domnul Gabriel Oprea zice ca domnul Maior l-a drogat. Cautati-l sa vedeti, sa va spuna dumneavoastra", a conchis Marian Vanghelie.

De asemenea, chestionat daca l-au tradat colegii de partid, fostul social-democrat a raspuns afirmativ.

"Da. M-am dus si l-am rugat pe domnul Coldea sa il ajute pe domnul Ponta si nu a vrut. L-a ajutat pe Mircea Geoana si, surpriza, a castigat Ponta. Este de noaptea mintii. L-ati cautat pe domnul ministru Oprea sa il vedeti la fata? Nu. Va rog cautati-l", a completat el.

Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, la Antena 3, ca intentioneaza sa preia conducerea comisiei parlamentare de ancheta privind implicarea unor institutii in desfasurarea alegerilor prezidentiale din 2009, urmand sa verifice daca presedintele Camerei Deputatilor poate prelua presedintia unei comisii de ancheta.

El a precizat ca vor fi chemate la comisie nu doar persoanele despre care s-a scris in presa in ultimele zile ca s-ar fi implicat in procesul electoral din 2009.

Liderii coalitiei PSD - ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, au anuntat, miercuri, ca au convenit sa ceara Parlamentului infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru "a clarifica aspectele ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential".

Dan Andronic a scris luni ca Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea sunt doua dintre personajele care au ajutat la victoria lui Traian Basescu in alegerile prezidentiale din 2009.

Andronic sustine ca in noaptea de dupa turul al doilea al prezidentialelor Gabriel Oprea i-a spus sa vina la locuinta sa, pentru ca are nevoie de el, iar acolo i-a gasit pe George Maior, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi.

"Am intepenit. Acolo era Statul! In acel birou se gaseau George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, si inca o persoana inalta pe care nu o cunosteam. Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date si cifre, dar si George Maior primea informatii. Cred ca, atat cat am stat eu acolo, Kovesi a primit cel putin doua telefoane la care a raspuns: 'Da, domnule Presedinte'. Dupa care iesea din incapere si continua discutia.

In mod evident, Kovesi era o parte importanta a grupului, intelegeam din modul in care punea intrebarile referitoare la actiunile ce se pot intreprinde. Au ramas in acea incapere Laura Codruta Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea...Oamenii care au facut posibila victoria lui Traian Basescu in 2009", a scris Andronic.

El a fost audiat marti la Directia Nationala Anticoruptie, declarand ca a fost citat intr-un dosar mai vechi.

DNA a anuntat, tot marti, ca Dan Andronic, om de afaceri si consultant politic, are calitatea de suspect, fiind acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Tot marti, presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a afirmat ca jurnalistul Dan Andronic va fi audiat saptamana viitoare, in cadrul Comisiei, in legatura cu afirmatiile pe care acesta le-a facut cu privire la turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Vanghelie Maior drogat Oprea, #Vanghelie Andronic alegeri prezidentiale 2009 , #PSD