Marian Vanghelie, denuntat de ANI la Parchet

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 09:45
4384 citiri
Marian Vanghelie, denuntat de ANI la Parchet

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2 in vederea efectuarii de cercetari in cazul liderului PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, suspectat de fals in declaratii.

"Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Vanghelie Marian Daniel, Primar al Sectorului 5 (Bucuresti), a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal", se arata pe site-ul ANI.

Agentia s-a sesizat din oficiu, la data de 12 mai 2008, dupa ce au aparut in presa mai multe articole care semnalau posibila nerespectare a legii de catre Vanghelie.

"La data de 12 mai 2008, Agentia Nationala de Integritate, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 144/2007, republicata, s-a sesizat din oficiu ca urmare a publicarii unor articole de presa care semnalau posibila nerespectare de catre domnul Vanghelie Marian Daniel, in calitate de Primar al Sectorului 5 (Bucuresti), a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere", precizeaza ANI.

Vanghelie a fost instiintat prin mandat postal de mai multe ori incepand cu luna mai a anului trecut, iar primarul a confirmat abia dupa cateva luni primirea corespondentei prin care era informat cu privire la declansarea verificarilor.

Pana in prezent, Vanghelie nu a raspuns solicitarilor si nu a transmis Agentiei Nationale de Integritate documente justificative pentru clarificarea cauzei.

"Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in baza mandatelor postale din data de 12.08.2008 si, respectiv, 03.09.2008. Domnul Vanghelie Marian Daniel a confirmat la data de 05.09.2008 primirea corespondentei prin care era informat cu privire la declansarea verificarilor, respectiv asupra drepturilor sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

Agentia Nationala de Integritate a transmis solicitari domnului VANGHELIE MARIAN-DANIEL la data de 04.05.2009, 28.05.2009, 24.06.2009, 22.07.2009, 20.08.2009 si, respectiv, 09.10.2009, de a prezenta elementele justificative necesare solutionarii dosarului de investigatie. Domnul Vanghelie a confirmat primirea solicitarilor transmise de catre Agentia Nationala de Integritate abia la data de 05.11.2009. Pana in prezent, domnul Vanghelie nu a raspuns solicitarilor si nu a transmis Agentiei Nationale de Integritate documente justificative pentru clarificarea cauzei", mai spune ANI.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au descoperit ca edilul a completat gresit declaratia de avere si de interese si a omis sa precizeze ca este asociat la mai multe societati de investitii financiare. In schimb, Vanghelie a declarat ca detine calitatea de actionar la o societate comerciala, desi documentele oficiale nu confirma acest lucru.

I.O.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Marian Vanghelie ANI, #Vanghelie cercetat ANI, #Vanghelie fals declaratii , #PSD
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Mda, nu stiam ca almanahe stie
Poza Andradda
Andradda
rank 5
O sa inceapa si asta sa urle asi sa ameninte ca un apcucat, mai ales ca de-acum e garantat de Vadim!