Marian Vanghelie, Obama al Romaniei?

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 23:37
3575 citiri
Marian Vanghelie, Obama al Romaniei?

Localnicii din comuna olteana Ganeasa, unde in 15 februarie vor avea loc alegeri locale, l-au numit pe primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, "Obama al Romaniei" si i-au cerut sa candideze la Presedintie, pe motiv ca ar fi singurul care "il bate" pe Traian Basescu.

Lideri ai PSD, cat si ministri si secretari de stat ai partidului au participat, sambata, la Ganeasa, la lansarea candidatului social-democrat la Primarie, Nicolae Preda. Locuitorii din Ganeasa au fost surprinsi sa-l vada alaturi de Mircea Geoana si pe primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Potrivit liderului PSD Mircea Geoana, edilul bucurestean a venit sa vada cum se face campanie electorala in Oltenia. "Il avem alaturi de noi si pe primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, aflat in schimb de experienta in Oltenia. Acum are ocazia sa afle cum se face campanie in stil oltenesc. Si oamenii de aici chiar stiu sa faca campanie. Ion Toma, vicepresedinte al partidului si liderul organizatiei judetene, este un bun organizator si un lider care stie cum se obtine performanta", a afirmat Geoana, citat de NewsIn.

La finalul manifestarii electorale, Marian Vanghelie a fost inconjurat de localnici, care l-au numit "Obama al Romaniei". "Domnule Vanghelie, sa candidati pentru Presedintia tarii, ca doar dumneavoastra il bateti pe Basescu. Dumneavoastra sunteti Obama al Romaniei", a spus unul dintre localnicii care l-au inconjurat pe primarul Sectorului 5 pentru a-si arata simpatia fata de acesta.

De o atentie deosebita s-a bucurat Vanghelie si din partea ziaristilor din presa locala, dar si a membrilor PSD care au participat la intrunirea liderilor PSD cu presedintii organizatiilor din zona de sud-vest. La intrunire au participat mai multi ministri si secretari de stat PSD, presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, liderii filialelor din Oltenia, presedinti de consilii judetene, parlamentari.

Zeci de politisti si jandarmi au asigurat securitatea presedintelui Senatului pe parcursul vizitei sale in judetul Olt.

Intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa la Slatina, daca PSD va reusi sa gaseasca "un Obama" care sa candideze la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana a declarat: "Nu o sa existe nici Obama, nici Clinton, nici Blair, nici Schroeder. Va fi cineva cu nume si prenume romanesc. Cine va fi candidatul PSD? Unul din liderii importanti ai partidului. Fara fractura si cu sustinere absoluta a partidului indiferent cine va fi acel om!".

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este cel care a lansat asocierea "candidat la presedintie din partea PSD" si "Obama". Ion Iliescu a spus ca viitorul candidat la presedintie al partidului poate sa apara de "te miri unde", asa cum s-a intamplat in Statele Unite, unde Barack Obama a castigat cursa electorala dupa ce, nu cu mult timp inainte, nu era nici macar luat in calcul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Vanghelie Obama, #PSD Geoana Obama, #Iliescu Obama , #PSD