Ponta preia sefia PSD Bucuresti, din mana lui Vanghelie

Luni, 27 Iunie 2011, ora 20:02
8077 citiri
Ponta preia sefia PSD Bucuresti, din mana lui Vanghelie
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Victor Ponta a cerut luni, in sedinta Comitetului Executiv, inlocuirea lui Marian Vanghelie de la sefia organizatiei PSD Bucuresti si a preluat interimar conducerea acestei organizatii.

Conform unor surse citate de Realitate TV, lui Marian Vanghelie i s-au reprosat relatiile apropiate cu PDL, dar si slabele rezultate ale filialei. Se pare insa ca si disensiunile din cadrul USL Bucuresti cu liderul PNL Andrei Chiliman ar fi contribuit la aceasta decizie.

Alte surse din interiorul PSD au declarat insa pentru Ziare.com ca aceasta inlocuire neasteptata are o stransa legatura cu declaratiile lui Sebastian Lazaroiu facute luni seara la Realitatea TV.

Fostul consilier prezidential a afirmat ca Victor Ponta are "in sange vocatia tradarii" si ca a fost ales la sefia PSD si cu ajutorul PDL, care a pus umarul la daramarea lui Mircea Geoana prin intermediul unor filiale PSD.

Lazaroiu: Ponta a fost ales presedinte PSD cu sprijinul PDL

Conform statutului PSD, o inlocuire sau chiar o excludere a lui Marian Vanghelie ar fi necesitat un vot in cadrul filialei Bucuresti.

Marian Vanghelie a iesit printre primii de la reuniunea partidului, raspunzand jovial, dar laconic la intrebarile jurnalistilor.

"Raman Marian Vanghelie, Marian Vanghelie e cel mai important. O sa vedeti dumneavoastra! Intrebati-l pe presedintele partidului...", a raspuns Vanghelie la potopul de intrebari adresate de jurnalisti, parasind in graba Palatul Parlamentului.

Vanghelie: Raman in PSD si ascult de instinctele mele naturale

Cel care a lamurit definitiv lucrurile a fost Victor Ponta.

Din presedinte PSD Bucuresti, doar membru in Biroul de coordonare

Liderul PSD a declarat la finalul sedintei CEx, ca PSD Bucuresti va fi condus incepand din acest moment de un Birou de coordonare, din care va face parte ... inclusiv Marian Vanghelie.

"Nu vrem sa mai avem incidente cu lideri caree ies in afara si creeaza probleme de coerenta si comunicare. Organizatia de Bucuresti, pentru perioada preelectorala, va fi condusa de un Birou provizoriu de coordonare din care vor face parte cei patru vicepresedinti care sunt membri ai organizatiei de Bucuresti: Corina Cretu, Rodica Nassar, Ecaterina Andronescu si Marian Vanghelie, precum si presedintele de onoare Ion Iliescu si presedintele CN Adrian Nastase. Eu voi fi presedintele coordonator al acestui comitet", a explicat Ponta cum i-a preluat atributiile lui Vanghelie evitand totodata un vot direct in filiala PSD Bucuresti.

Vanghelie: Ponta ori va fi prieten cu mine, ori ma va exclude

"Domnul Vanghelie nu ramane presedinte, Biroul de coordonare are caracter provizoriu, iar presedinte sunt eu", a mai subliniat Ponta la cererea jurnalistilor, precizand ca el va raspunde direct, alaturi de ceilalti 6 membri ai acestui Birou, de buna functionare a organizatiei de Bucuresti.

Intrebat daca aceasta decizie s-a luat prin vot, Ponta a spus ca da, in baza statutului partidului, si a precizat ca au fost doar 6 abtineri si niciun vot impotriva.

Liderul PSD nu a vrut sa dezvaluie care au fost motivele pentru care Marian Vanghelie a fost dat la o parte de la conducerea filialei Capitalei.

"Ce reprosuri am sa le fac colegilor le fac direct si in interiorul partidului. Mi-am motivat decizia in fata CEx. Vom lucra impreuna toti membrii PSD ca sa mearga foarte bine lucrurile la Bucuresti(...) Nu fac reprosuri la televizor, eu sunt presedinte ca sa analizez si sa iau decizii. Nu este o decizie imptriva cuiva, ci in interesul PSD", a conchis Ponta.

Ilie Sarbu, senator PSD, care a participat la sedinta in care Marian Vanghelie si-a pierdut postul, a declarat la Antena 3 ca motivul inlocuirii acestuia ar fi fost dorinta PSD de a obtine rezultate mai bune in alegeri.

"Domnul Ponta a zis ca vrea sa se implice mai mult si sa conduca organizatia PSD Bucuresti, sa facem performanta, sa avem rezultate mai bune si sa intram in linie dreapta din punct de vedere electoral. Domnul Vanghelie se bucura, pentru ca domnul Victor Ponta va avea ocazia sa vada cat de greu se conduce o organizatie", a declarat Ilie Sarbu. Acesta a adaugat ca acesta a fost singurul fragment din conversatia pe care a auzit-o pe aceasta tema la sedinta PSD de luni, fiind nevoit sa participe la o emisiune televizata.

Eveniment Quarterly Report

Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Politologul Theodor Paleologu a afirmat, duminică seară, 10 decembrie, că PNL este ”anexa PSD”, chiar dacă la alegeri va ”pretinde că este independent”. Un candidat propriu al PNL...
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Liderii liberali au avut discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, duminică, 10 decembrie, potrivit unor surse politice, în contextul în care în coaliție se pun la punct ultimele...
#Ponta Vanghelie PSD, #schimbare Vanghelie PSD Bucuresti , #PSD