Revista Presei: Cine l-a doborat pe Marian Vanghelie

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 07:57
3711 citiri
Revista Presei: Cine l-a doborat pe Marian Vanghelie
Foto: RoNews

Lovitura de teatru de la PSD, mazilirea lui Marian Vanghelie de la filiala de Bucuresti, tine prima pagina a ziarelor de miercuri: cine a fost de vina pentru necazul primarului de la sectorul 5 si ce optiuni are acesta in prezent sunt principalele intrebari.

"Evenimentul Zilei" lanseaza ipoteza ca prietenia lui Vanghelie cu Liviu Dragnea i-a fost fatala primarului: cei doi s-au certat ulterior pentru bani si putere, iar Victor Ponta pandea momentul.

Pe de alta parte, Ion Iliescu, cu a carui prietenie se mandrea edilul, sustine ca singura ratiune din spatele masurii este una electorala, Ponta urmarind sa castige cat mai multe voturi la Bucuresti, arata "Romania Libera".

Reactia lui Marian Vanghelie a fost dura, insa primarul nu se pierde cu firea, arata "Puterea": acesta spune ca "ramane presedinte, pentru ca asa l-a facut viata" si crede ca Victor Ponta vrea doar sa castige alegerile, si nu sa-i plateasca polite de acum zece ani, cand presa scria ca aproape s-au luat la bataie.

Tot bagajul de cunostinte adus de biroul de coordonare impus de Ponta ar putea aduce un scor mai bun la Bucuresti in alegeri, a mai declarat primarul, potrivit "Jurnalul National".

"Adevarul" pune in balanta doua dintre optiunile lui Vanghelie, plecarea la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), sau candidatura ca independent, si ajunge la concluzia ca tot ramanerea in PSD ar fi cea mai buna solutie.

Evenimentul Zilei: Cine l-a doborat pe Marian Vanghelie

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a avut un rol decisiv in debarcarea lui Marian Vanghelie din fruntea organizatiei de Bucuresti. Dragnea si Vanghelie, care au fost odata prieteni si faceau jocurile in PSD, au ajuns la cutite din pricina banilor, a puterii, dar si a justitiei.

Surse din PSD sustin ca debarcarea lui Vanghelie este razbunarea lui Dragnea, conflictul dintre cei doi fiind speculat de Victor Ponta, scrie Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Iliescu despre demiterea lui Vanghelie - Mai, Victore!

Ion Iliescu sustine ca primarul sectorului 5 nu a fost inlocuit si ca, de fapt, primeste ajutor de la biroul de coordonare impus de Victor Ponta.

Cu toate acestea, prin eliminarea lui Vanghelie, Victor Ponta isi consolideaza pozitia de forta in partid si se asigura ca va avea un cuvant decisiv in privinta desemnarii candidatilor social-democrati la alegerile locale.

Ponta scapa si de unul dintre opozantii ideii ca Sorin Oprescu sa fie candidatul sustinut de USL la Primaria Capitalei, scrie Romania Libera.

Puterea: Vanghelie - Viitorul sef ar trebui sa candideze cu mine si sa ma bata

Potrivit unor surse, juristul Dan Sova, apropiat al lui Victor Ponta, ar putea sa-l inlocuiasca pe Marian Vanghelie la PSD Bucuresti, scrie "Puterea". Intrebat insa cine i-ar putea succeda la filiala, primarul sectorului 5 sustine ca pentru inlocuire e nevoie de alegeri.

Intrebat cine a stat in spatele eliminarii sale de la filiala PSD Bucuresti, Vanghelie sustine ca nu il banuieste pe Sorin Oprescu, iar cat despre Victor Ponta, crede ca acesta vrea doar sa castige alegerile.

"Cred ca acum Victor Ponta este presedintele partidului si cred ca il intereseaza castigarea alegerilor si nicidecum sa platesca vreo moneda pentru ce s-a intamplat acum zece ani", a declarat Marian Vanghelie, intr-un interviu pentru Puterea, adaugand ca este "putin dezamagit" de ceea ce s-a intamplat.

Jurnalul National: Vanghelie - Eu m-am nascut presedinte ca asa m-a facut viata!

Vizibil suparat dupa sedinta Consiliului Executiv al PSD, Marian Vanghelie le-a raspuns in stil caracteristic jurnalistilor care voiau sa stie daca mai este sau nu presedinte la PSD Bucuresti. "Eu m-am nascut presedinte ca asa m-a facut viata, sa stiti!", le-a spus Vanghelie jurnalistilor.

Pe de alta parte, Vanghelie si-a temperat reactiile ulterior, sustinand ca schimbarile in conducerea filialei de Bucuresti sunt facute pentru a obtine un scor mai bun la alegeri.

"Nu cred ca daca toata conducerea partidului vine sa-si aduca aportul poate sa fie o sanctiune. Cred ca e un castig, nu? Ca vin cu tot bagajul lor de cunostinte si sunt sigur ca vom lua un scor mult mai mare la Bucuresti", a afirmat Vanghelie, potrivit Jurnalul National

Adevarul: Ce optiuni are Marian Vanghelie?

Plecarea la UNPR sau o candidatura ca independent la Primaria Capitalei sunt solutiile la care ar putea recurge Vanghelie dupa ce a ramas fara sefia Organizatiei PSD Bucuresti.

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, spune ca Vanghelie ar fi "bine venit" in acest partid pentru ca este "un om de stanga", care si-a dovedit potentialul electoral, arata Adevarul.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Marian Vanghelie, #cine doborat Vanghelie, #Vanghelie PSD Bucuresti , #PSD