Vanghelie, alesul lui Mos Craciun

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 23:58
3983 citiri
Vanghelie, alesul lui Mos Craciun
Foto-montaj: Ziare.com

Cum, nu stiati? Ei bine, in timp ce majoritatea membrilor PSD inca se lupta cu urmarile flacarii violete aruncate de Traian Basescu inspre contracandidatul sau, Marian Vanghelie se intretine linistit la un pahar de vorba cu Mos Craciun, pe o banca din Cismigiu.

Dialogul este de un umor negru, cinic si revelator atat pentru copiii din noi, cat si pentru adulti. Asadar, Marian Vanghelie, alesul special al lui Mos Craciun, a primit in dar cateva informatii speciale, top-secret, la care nu au acces decat un numar restrans dintre muritorii acestui neam.

De ce l-a ales Mos Craciun tocmai pe Vanghelie? Pentru ca el este cel mai bun dintre politicieni, cel mai corect si cel mai justitiar dintre alesi. I-a spus Mos Craciun, si Vanghelie noua la OTV, ca le-a mai facut astfel de cadouri si altor politicieni, care au jurat cu mana pe inima ca vor face dreptate cu acele informatii cutremuratoare despre cei corupti, dar au tacut apoi malc si nu s-a mai aflat nimic despre nimeni. Cel mult, cateva reglari de conturi intre politicieni, in spatele usilor inchise, unde presa nu ajunge niciodata, daca nu cumva cineva toarna sau scapa voit ceva.

Cum s-a comportat alesul din acest an al lui Mos Craciun? Impecabil. A venit Vanghelie la OTV si a spus tot. Ma rog, aproape tot, adica atat de mult cat l-a lasat si i-a dat voie Mos Craciun sa spuna despre lucrurile pe care i le-a facut cadou. Vanghelie i-a transmis Elenei Udrea atat: "sa stie ca el stie ca ea stie". Delicat, subtil, decent si, mai ales, curajos. Nu? Trecem peste nelamuririle infantile ale celui care modera discutia si probabil ca nu se prefacea ca nu intelege ceea ce vrea sa spuna Vanghelie. Dar ... , cu formularea asta, si-a mai pastrat Vanghelie cuvantul catre Mos Craciun? Adica a impartasit poporului, asa cum a promis ca va face, murdariile din spatele afacerilor mizerabile ale celor care ne conduc?

Cu siguranta ca nu. Exista, dincolo de povestea pentru copiii fara inteligenta, vreo urma de morala in ceea ce face Vanghelie? Desigur nu. De ce spun asta? Pai Mos Craciun m-a vizitat si pe mine, dupa ce s-a intalnit pe banca cu domnul Marian Vanghelie si mi-a spus si mie adevarul. Ma rog, daca ar fi sa il cred, caci probabil la fel i-a spus si lui Vanghelie, iar adevarul meu se bate cap in cap cu cel al primarului Sectorului 5.

Si mi-a spus astfel Mos Craciun. Sa nu il crezi pe Vanghelie. Adica, da, desigur, ne-am intalnit si i-am povestit ceea ce el spune. Insa nu v-a spus intreg adevarul. Nu v-a spus povestea pana la capat. Si a continuat asa Mos Craciun.

"Draga domnule, a inceput Mos Craciun ... Episodul stupid al parabolei lui Vanghelie despre intalnirea cu mine (Mos Craciun) dovedeste inca o data cum se aranjeaza lucrurile si relatiile in politica voastra. Sa stiti ca asta e cel mai bun exemplu al manipularilor permanente care se petrec in fata ochilor vostri, al prostirii constante la care sunteti supusi de colaborarea perversa a serviciilor secrete din Romania cu unii politicieni in schimbul functiilor, avantajelor materiale directe sau indirecte sau, pur si simplu, al unor afaceri si contracte ale caror cifre au multe zerouri in coada ....

Sa nu credeti ca Vanghelie v-a spus tot, nu, v-a spus doar ceea ce a vrut el sa va spuna, caci eu i-am dat si i-am aratat mult mai multe decat v-a povestit el. Nu e vorba de curaj, sa stii, sau asa cred eu. A ales sa va spuna doar o parte, acea parte care il avantajeaza pe el. Si da, am si eu, Mos Craciun, slabiciunile mele, mai fac uneori cadouri gratuite celor in care cred ca ar putea, din prostie sau din curaj, sa faca dreptate. Se pare ca ma insel mereu ..."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Vanghelie Mos Craciun, #dezvaluiri MarianVanghelie, #Marian Vanghelie OTV , #PSD
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Unii ne supărăm, altii facem haz ca si cum intr-adevăr Mos Crăciun ar fi ales pacostea asta de cocălar! Pe cati ii trec năduselile, sau sudorile reci pe sira spinării gandindu-se că a fost ales chiar de oameni in carne si oase? Avem ce alegem, ce să mai..