Vanghelie: As face un guvern de unire nationala, cu George Maior premier

Marti, 11 Februarie 2014, ora 08:25
2308 citiri
Vanghelie: As face un guvern de unire nationala, cu George Maior premier
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat ca ar trebui constituit un guvern de unire nationala, care sa il aiba ca premier pe George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Primarul sectorului 5 a precizat, luni seara, la Realitatea TV, ca este foarte important cum "va juca" premierul Victor Ponta in urmatoare perioada. Vanghelie l-a sfatuit pe prim-ministru sa constituie un guvern de unire nationala, cel putin pentru urmatorii doi ani, in fruntea caruia sa il numeasca pe George Maior, miscarea fiind sustinuta si de catre membrii dreptei.

"E foarte important cum va juca premierul Victor Ponta si presedintele Victor Ponta. Daca ar castiga alegerile si daca s-ar gandi la un anumit tip de viziune pentru Romania, eu unul as face in felul urmator. As putea spune: da, George Maior pentru ca este un intelectual, vine dintr-o anumita zona, cu o anumita sustinere, cu o anumita forta.

Sunt multi si din zona de dreapta care ar putea sa il sustina si as face un guvern de uniune nationala, cu George Maior premier. Atunci cred ca lucrurile ar lua o alta turnura. Dupa mine, cred ca cel putin doi ani de zile ar fi bun un guvern de uniune nationala", a explicat vicepresedintele PSD.

Marian Vanghelie a vorbit si despre nominalizarea lui Klaus Iohannis de catre PNL pentru functiile de vicepremier si ministrul de Interne, mentionand ca liberalul este un castig pentru Guvern, pentru ca e un manager capabil, are relatii cu Germania, dar si o imagine buna.

Ponta il accepta pe Iohannis la MAI - cum ramane cu functia de vicepremier

"Mutarea lui Crin Antonescu am vazut-o ca pe o mutare de lider si a reasezat problemele in interiorul partidului, a reasezat liderii din partid si le-a spus ca 'fara mine nu merge'.

Venirea lui Iohannis cred ca este un castig pentru guvern, in primul rand pentru ca are o anumita experienta de manager si, in al doilea rand, pentru ca relationeaza foarte bine cu Germania si avem nevoie de relationare cu toata lumea si cu toata Europa. In al treilea rand, are si o imagine buna.

Am o parere foarte buna, in proportie de 90%, in oamenii din administratia locala. Mai ales, in cei care sunt la al doilea, al treilea mandat, al patrulea care inseamna ca au reusit, ca i-au convins pe oameni, ca au stiut sa managerieze", a incheiat social-democratul.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Marian Vanghelie Klaus Iohannis, #Marian Vanghelie Victor Ponta, #Marian Vanghelie George Maior, #Marian Vanghelie guvern unire nationala , #PSD
Comentarii