Vanghelie: Basescu este un presedinte multilateral dezvoltat

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 14:21
2484 citiri
Vanghelie: Basescu este un presedinte multilateral dezvoltat
Foto: Gandul

Presedintele PSD Marian Vanghelie considera candidatura Elenei Basescu la Parlamentul European drept "haioasa" si compara relatia dintre PSD si PD-L cu "o casatorie intre un barbat de 1,10 m si o femeie de 2,40 m".

Declaratiile au fost facute marti seara la Pro TV, cand Marian Vanghelie a vorbit despre cariera sa politica in PSD, excluderea lui Miron Mitrea din partid, scandalul de la DGIPI, supararea lui Traian Basescu legata de retinerea lui Puiu Popoviciu si despre viitorul presedinte al Romaniei.

Sunt pe cai mari in PSD, dar sunt caii mei personali

Vanghelie sustine ca nu isi doreste o cariera politica doar pentru el ci pentru cei pe care "ii pastoreste", pentru ca "nu poti sa iei decizii in administratie daca nu ai si decizie politica".

"Am intrat in administratia locala, pastoresc un sector cu 300 de mii de locuitori, indirect conduc din punct de vedere politic si Capitala Romaniei unde sunt aproape doua milioane de locuitori". Acesta este motivul pentru care Vanghelie doreste sa faca politica foarte bine si nu pentru ca ar face parte "din categoria de politicieni care am venit pentru ca imi doresc un serviciu sau vreau sa am o secretara".

El a acceptat provocarea moderatorului care i-a spus ca este in PSD pe cai mari. "Sunt pe caii mei personali, pe cei pe care mi i-am facut eu si pe cei cu care am venit", a replicat Vanghelie.

"Daca Miron Mitrea considera ca poate sa puna mana pe partid prin colaborarea cu Traian Basescu se inseala"

Cel putin aceasta este opinia liderului PSD Bucuresti, care il acuza pe Mitrea ca a fost unul dintre cei care au impins partidul catre Traian Basescu si PD-L.

"Miron Mitrea este unul dintre cei care au impins partidul in aceasta directie, deci catre Traian Basescu, este unul dintre cei care a fost participant la jocurile astea de culise si a incercat niste intalniri de taina, fie cu Traian Basescu fie cu cei din PD-L", a sustinut acesta.

Vanghelie a precizat ca nu este pentru excluderea lui Mitrea din partid "pentru ca intotdeauna lucrurile prea extreme sunt periculoase, pentru ca creezi un precedent periculos".

El a subliniat si ca este exclus ca oameni importanti din PSD sa se indrepte catre PD-L, in schimb a admis ca "poate vom da noi cativa afara, unul sau doi".

"Traian Basescu este un presedinte multilateral dezvoltat"

Vanghelie si-a exprimat opiniile cu privire la scandalul de la DGIPI tot metaforic. "Am sa fac o figura de stil si am sa spun foarte clar: Traian Basescu se numeste Ministerul de Interne, in ansamblu cu tot ce s-a intamplat", a clamat Vanghelie precizand ca presedintele vrea sa se ocupe de tot, de la creditul FMI si pana la Ministerul de Interne.

"Deci Traian Basescu este un presedinte multilateral dezvoltat, care are si pozitia de prim-ministru si are si celelalte pozitii in momentele cand ii trebuie: fie ministru de Interne, fie ministru de Finante, fie ministrul Agriculturii", a declarat liderul PSD Bucuresti.

Scandalul Popoviciu: E cea mai mare furaciune din Romania!

Acesta s-a aratat usor nedumerit in privinta sustinerii acordate, in opinia sa, de catre presedintele Traian Basescu lui Puiu Popoviciu.

"Nu inteleg supararea lui Traian Basescu in privinta DNA-ului? A gresit DNA de s-a dus putin mai mult si l-a luat si pe Puiu Popoviciu? Nu trebuia sa ii ia decat pe cei de la DGI? Daca punem pachet toate declaratiile domnului Traian Basescu rezulta ca e o suparare ca a fost arestat Puiu Popoviciu.

Nu iau aparararea nimanui dar, ca pricipiu, ma intereseaza cu ce ne confruntam nu pot sa stau linistit daca intr-o societate normala te trezesti ca noaptea te ia din casa", s-a aratat ingrijorat Marian Vanghelie.

In schimb acesta a fost foarte vehement in privinta vinovatiei omului de afaceri implicat in scandalul de la DGIPI.

"Pai, Puiu Popovici, daca nu facea furaciunea aia mare acolo, cei de la DGIPI nu ar mai fi avut pentru cine sa intervina. Problema cu scandalul cu Puiu Popoviciu eu o urlu de trei ani de zile. Am spus ca e cea mai mare furaciune din Romania. Sustinerea lui Traian Basescu pe mine ma lasa blocat!", a mai afirmat Vanghelie.

PSD - PD-L = Love

Rugat sa caracterizeze relatia dintre cele doua partide aflate la guvernare, Marian Vanghelie a spus fara sa clipeasca: "E o relatie de dragoste intre un barbat de un metru si zece si o femeie de doi metri patruzeci. Ne-am indragostit subit", a declarat el, refuzand sa spuna cine e e barbatul si cine e femeia: "nu conteaza !".

"Incercam sa supravietuim, sa mergem la restaurant, sa mergem impreuna pe strada, cu tramvaiul, cu masina, sa mergem la cofetarie, sa ne facem viata de zi cu zi", a continuat Vanghelie exprimandu-si speranta ca "daca dragostea asta atat de puternica exista, pana la urma, daca dragoste e nimic nu mai conteaza".

Candidatura Elenei Basescu e haioasa

In privinta rezultatelor alegerilor europarlamentare si prezidentiale din acest an, Marian Vanghelie are pareri foarte bine argumentate.

"Candidatura Elenei Basescu este haioasa. Nu am ce sa am impotriva unui tanar pe care nu il iau ca un competitor serios, poate peste ani. Imi place sa ma bat cu cei puternici, ma bat cu tatal dansei. Eu i-as ura succes. Ii doresc sa intre in Parlamentul European iar tatal dansei sa iasa la pensie penste un an de zile si sa ne lase in pace", a declarat Marian Vanghelie.

El s-a aratat convins ca Mircea Geoana va intra in turul doi cu Traian Basescu si il va invinge.

"Este exclusa posibilitatea ca in turul doi sa ajunga Crin Antonescu. Ca sa ajungi in turul doi trebuie sa ai in spate un partid puternic", a explicat Vanghelie dar a tinut sa sublinieze ca in cazul in care acest lucru s-ar intampla, PSD il va sustine pe seful liberalilor.

"Daca ma intrebati pe mine, acum l-as vota pe Crin Antonescu daca ramane in turul doi cu Traian Basescu. Este evident ca si PSD se va indrepta catre sustinerea lui Antonescu", s-a aratat convins Marian Vanghelie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie Basescu, #Vanghelie Mitrea excludere, #PSD PDL Vanghelie , #PSD
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
ULTIMA ORA : TRAIAN BASESCU SI-A DEPUS DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI