Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vanghelie: Coalitia va rezista pana la prezidentiale

Sambata, 01 August 2009, ora 19:26
1675 citiri
Vanghelie: Coalitia va rezista pana la prezidentiale
Foto: Realitatea TV

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, s-a aratat convins ca, in ciuda nemultumirilor din randul membrilor coalitiei de guvernamant, aceasta va rezista "pana la alegerile prezidentiale".

Invitat intr-o emisiune la Realitatea TV, Vanghelie a recunoscut ca la sedinta Biroului Permanent al PSD de luni, care va fi prezidata de presedintele Mircea Geoana, se va discuta serios acest subiect, al relatiei cu partenerii de la PD-L, dar a spus ca nu crede ca "este o solutie benefica sa punem la cale sa plecam in acest moment".

"Nu poti sa pleci cu doua luni inainte de alegerile prezidentiale, ca nimeni nu te va mai crede. Daca dansii vor sa ne dea afara, e problema lor", a declarat Vanghelie, recunoscand insa ca tensiunile in coalitie sunt mari.

"Sunt foarte multe suparari in cadrul partidului. De la inceput ei nu au fost corecti iar eu am fost impotriva", a reamintit liderul PSD Bucuresti, precizand ca luni se va face o analiza a situatiei si subliniind totodata ca "din punctul meu de vedere as pleca acum de la guvernare, sa se vada ca oricum se vor certa. Se vor certa si intre ei! Ce credeti ca Elena Udrea este simpatizata de tot partidul?", a mai spus Vanghelie.

Vanghelie si comisiile de ancheta ale ministrilor PD-L

Referitor la acuzatiile potrivit carora s-ar afla in spatele strategiei de anchetare in Parlament a ministrilor PD-L, Vanghelie a negat implicarea sa, spunand ca "daca vrem sa cautam motivatii putem sa spunem orice".

Liderul PSD Bucuresti a afirmat ca Elena Udrea ar fi stat linistita pana acum bazandu-se pe faptul ca avea relatii in randul social-democratilor.

"Elena Udrea credea ca daca are niste cunostinte la noi in PSD isi va vedea de treaba (...) Credea ca deciziile social-democratilor se pot lua pe baza relatiilor pe care le are ea, domnul Cocos si altii", a mai spus Vanghelie precizand insa ca nu stie cum va evolua situatia in cazul acestei comisii de ancheta parlamentara dar "daca nu ar fi probleme nu s-ar agita tot partidul. Tot partidul e pus de Traian Basescu sa se agite".

Vanghelie nu crede insa ca ar fi oportuna crearea unei noi comisii, de achetare a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.

"Nu e oportuna o comisie Berceanu. Doamna Udrea si doamna Ridzi nu au stiut sa conduca si nu au condus in viata lor nimic. Si datorita obrazniciei s-a ajuns aici, dar nu trebuie sa ne ducem spre anumite extreme", a spus Vanghelie referindu-se la continuarea crearii de comisii de ancheta.

Sorin Oprescu e simpatic, dar nu a reusit sa faca nimic la Capitala

In privinta alegerilor prezidentiale, Marian Vanghelie are convingeri foarte ferme. "Mircea Geoana va castiga in al doilea tur. Traian Basescu nu se stie daca mai intra in turul doi", a declarat Vanghelie, aratandu-se convins insa ca "Basescu va candida si va pierde".

In schimb, liderul PSD Bucuresti a tratat cu mai multa lejeritate subiectul candidaturii la fotoliul de la Cotroceni a primarului general al Capitalei, fostul sau coleg de partid, Sorin Oprescu.

"Romania nu este Bucurestiul, Romania e cu totul altceva. Ceea ce a facut intr-un an de zile la Primaria Capitalei nu cred ca ii mai da posibilitatea sa candideze. (...) Sorin Oprescu nu poate merge cu trei 'baieti' care au niste bani si stau acum pe la Monte Carlo fugiti, ca sunt cautati de nu-stiu-cine sa ii aresteze. Sorin e simpatic, dar nu a reusit sa faca nimic la Capitala. (...) Nu cred ca se pune problema. Isi da seama si din sondaje", a conchis Vanghelie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Marian Vanghelie coalitie guvernare, #Vanghelie Udrea comisie, #Vanghelie candidatura Oprescu , #PSD