Vanghelie, despre cresterea TVA: Guvernul nu mai intelege realitatea

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 18:16
1304 citiri
Vanghelie, despre cresterea TVA: Guvernul nu mai intelege realitatea
Foto: Realitatea Tv

Marian Vanghelie, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, considera ca decizia Guvernului Boc de a mari TVA cu 5 procente va duce la reduceri in bugetul oamenilor de pana la 10 procente.

"Acest TVA trebuie vazut si el pe categorii. Pe langa 25% luat la bugetari, va mai fi o scadere de 8-10% din cauza maririi TVA. In momentul de fata, toata lumea vorbeste de o echipa, se cauta personalitati puternice care sa atraga investitori. La noi se iau masuri haotice si nu lasam nicio speranta romanilor", a declarat Vanghelie, la Realitatea Tv.

Vicepresedintele PSD a dat exemplul Bulgariei, care a atras investitori straini si a reusit sa-si reechilibreze economia.

"Bulgarii au gasit niste solutii. S-au dus cu masuri concrete, au gasit investori americani, dau CET-urile jumatate-jumatate cu statul. In Romania nu facem nimic pentru relansare, pentru investitorii astia micuti. Cand sunt perioade de crize trebuie sa gasesti solutii.

Trebuie personaliati puternice. Vor castiga lupta cu criza cei care vor aduce oameni cu bani in Romania, oameni din SUA, din China, din Rusia, de oriunde", a completat primarul sectorului 5.

Vladescu: Am ajuns la apocalipsa taxelor - majorarea TVA nu e o masura buna

Vanghelie s-a declarat increzator ca oameni importanti din PD-L, precum Vasile Blaga, vor avea un cuvant greu de spus in privinta deciziilor luate de Guvern.

"Guvernul are o problema generala, nu mai intelege realitatea. Singurele lucruri care mai mergeau erau in administratia locala. Acum incercam sa rupem ritmul si aici.

Am incredere ca domnul Blaga are o imagine foarte buna despre aceasta situatie. Au oameni competetenti si in PD-L. Cred ca toti primarii vor sari la gatul lor sa zica ca nu merge treaba", a adaugat acesta.

Cum ne va afecta cresterea TVA - vezi cat cresc preturile

Seful PSD din Capitala este de parere ca Romania ar putea face bani aducand straini care sa investeasca in energie. "Exista oameni interesati sa investeasca in sistemul energetic. De ce tinem noi baietii destepti intr-o zona si nu facem investitii?", a mai spus el.

TVA de 24%, cota unica nu se schimba - a decis Guvernul Boc

"Am o relatie buna cu Dan Diaconescu"

Marian Vanghelie sustine ca are o relatie buna cu realizatorul TV Dan Diaconescu, insa nu este el primarul despre care se vehiculeaza ca ar fi avut o legatura cu omul de televiziune.

Liderul PSD Bucuresti a dezmintit ca ar fi fost chemat la DNA. "Ce ma ingrijoareaza pe mine este ca se trezeste omul la 7.00 dimineata cu 30 de insi acolo si este arestat fara sa dea o declaratie", a conchis Vanghelie.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Vanghelie crsetere TVA, #Vanghelie masuri austeritate , #PSD