Vanghelie: Gabriel Oprea cheama procurori de casa pentru a le face dosare jurnalistilor incomozi

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 11:05
7447 citiri
Vanghelie: Gabriel Oprea cheama procurori de casa pentru a le face dosare jurnalistilor incomozi
Foto: Realitatea TV

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, recent exclus din PSD, a declarat ca vicepremierul Gabriel Oprea are "procurori de casa" pe care ii cheama si le cere sa le faca dosare penale politicienilor si unor jurnalisti care nu l-au sustinut pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale.

"Nimeni nu vrea sa discute de povestea reala. Vorbesc de aranjamentele pe care Victor Ponta le face la Parchet, cu Gabriel Oprea. (...) Se ocupa sa faca dosare penale ale celor din partid si celor din presa, care nu au fost alaturi de ei. Domnul Ponta cu domnul Gabriel Oprea. Se ocupa de o galerie de ziaristi si de oameni politici, sa le faca dosare penale. Pot sa va asigur ca Oprea are cativa procurori de casa pe care ii cheama si le da ce au de facut si pentru cine trebuie sa faca mandat.

Exista si aceasta formula de procedura si trebuie sa o luati in seama", a declarat Marian Vanghelie duminica seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Vanghelie, acuzatii explozive: Ponta, Oprea si Ghita, implicati in dosarul sefei DIICOT si nu numai

Fostul presedinte al PSD Bucuresti nu a dat mai multe detalii, dar este cunoscut cazul trustului Mediafax, care a ajuns recent in atentia Parchetului, dupa ce Victor Ponta s-a aflat in conflict cu Adrian Sarbu, despre care a sustinut ca i-ar fi cerut sa opreasca unele controale de la Fisc, lucru negat de acesta din urma.

Ponta continua rafuiala cu Adrian Sarbu: Mi-a zis ca are niste controale si daca pot sa le opresc

"I-am zis ca nu pot. Si de atunci am tot citit ce rau sunt eu. Nu opresc la nimeni controale la ANAF, eu cred ca toata lumea trebuie sa isi plateasca taxele (...) Mai departe, alte fapte penale nu tin de Guvern, ce face fiecare patron de presa e treaba Justitiei. Stilul asta care s-a practicat multi ani in Romania, vrei sa-ti platesc taxe, ia sa vezi ca te cert un pic in trustul meu de presa, ia mai lasa-ma cu ANAF si incep sa te laud, e un lucru pe care nu l-am acceptat si nu il voi accepta cat timp sunt prim-ministru", spunea Victor Ponta in luna iulie.

Dosarul Mediafax: Procurorii, acuzati de hartuire fizica si psihica - cum motiveaza Parchetul

Dosarul Mediafax Group: Trei persoane, arestate preventiv

#Vanghelie Oprea procurori dosare jurnalisti, #Vanghelie Gabriel Oprea dosare politicieni , #PSD