Vanghelie, la DNA, in dosarul Realitatea Media: M-au intrebat de ce nu mai merg la emisiune (Video)

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 15:39
1734 citiri
Vanghelie, la DNA, in dosarul Realitatea Media: M-au intrebat de ce nu mai merg la emisiune (Video)
Foto: B1TV

Primarul sectorului 5 al Bucurestiului, Marian Vanghelie, a fost chemat vineri la audieri la DNA in calitate de martor in dosarul Realitatea Media.

Intrebat de jurnalisti la iesire despre ce a discutat cu procurorii, Vanghelie a declarat ca a fost intrebat de ce nu mai merge la emisiunile postului tv.

"Eu nu am mai fost de mult, dar incerc sa vin la emisiunile dumneavoastra la Realitatea. M-au intrebat (procurorii, n.red.) de ce nu mai merg la emisiune si am zis ca am o relatie foarte buna si cu Elan (Schwartzenberg - n. red.) si cu Gusa (Cozmin Gusa - n. red.). Am o relatie buna cu toata lumea. Va spun clar ca saptamana viitoare ma programez la o emisune ca sa nu ma intelega nimeni gresit", a declarat Marian Vanghelie.

Videanu, audiat la DNA in dosarul Realitatea Media

La inceputul lunii octombrie a aparut in presa informatia conform careia Marian Vanghelie s-ar fi intalnit la inceputul lunii august, la Monaco, cu Elan Schwartzenberg, unde, potrivit informatiilor obtinute la acea vreme, ar fi batut palma pentru preluarea postului. Zvonul nu a fost niciodata confirmat.

Intrebat de ziaristi daca intr-adevar s-a vazut cu Elan Schwartzenberg la Monaco, Vanghelie a raspuns ca s-au intalnit dar ca a fost vorba despre o intamplare. "Am fost in concediu acolo. M-am vazut cu peste 100 de romani. Era si el printre ei in restaurant. De fapt, jumatate de restaurant era plin de romani", a declarat primarul.

Pe 17 octombrie, procurorii au inceput urmarirea penala fata de SC Realitatea Media SA, "in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut", dupa cum se arata intr-un comunicat al DNA.

Remus Truica, interesat de Realitatea TV

Omul de afaceri Remus Truica a fost si el chemat vineri seara la audieri la DNA.

"Am fost intrebat daca pot sa aduc lamuriri suplimentare in ceea ce priveste incercarea de a vinde sau cumpara Realitatea TV. Am facut parte dintr-o zona care a avut intentia sa cumpere actiuni la aceasta televiziune. Aceste discutii s-au desfasurat pana in toamana-iarna anului trecut", a fost scurta declaratie a omului de afaceri la iesirea de la DNA.

Videanu si Ioan Niculae, chemati si ei la DNA

Tot vineri, Adriean Videanu a venit la sediul DNA pentru a da declaratii tot in calitate de martor.

Fostul ministru a declarat ca nu stie exact motivele pentru care a fost chemat, singura sa legatura cu postul Realitatea TV fiind faptul ca a fost invitat la mai multe emisiuni. Videanu sustine ca nu are nicio legatura cu actiunile trustului si ca nici nu s-ar pricepe la asa ceva. Politicianul a glumit cu jurnalistii in fata sediului DNA spunand ca daca era vorba de marmura cu siguranta s-ar fi implicat.

Realitatea Media, urmarita penal pentru spalare de bani

Cel mai bogat om de afaceri din Romania, magnatul Ioan Niculae, a fost audiat si el, miercuri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Afaceristul a fost citat ca martor in dosarul Realitatea Media.

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de mai multe societati si persoane fizice implicate in dosarul de insolventa Realitatea Media, printre care se numara si deputatul PSD Marius Manolache, un avocat si sindicalistul Ion Luca.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Vanghelie dosar Realitatea audieri, #Vanghelie audiat DNA, #Vanghelie invitat emisiuni Realitatea , #PSD
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
van Ghele...ministrul culturii !