Vanghelie: Nu am avut, in ultimii ani de zile, lideri de stanga. Exista interese personale

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 14:28
1924 citiri
Vanghelie: Nu am avut, in ultimii ani de zile, lideri de stanga. Exista interese personale
Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Marian Vanghelie a declarat, cu prilejul lansarii Grupului de Initiativa pentru Noul Proiect Social Democrat, ca, in ultimii ani, stanga nu a avut lideri care sa vorbeasca "in favoarea oamenilor, si a tinerilor, si a a muncitorilor".

"Eu cred ca tara asta, in primul si in primul rand, are nevoie de normalitate, are nevoie de oameni pregatiti. Din pacate, cand se ajunge la guvernare, fiecare uita ceea ce a propus, uita ceea ce a spus si, de fapt, nu exista nici stanga, nu stiu daca exista dreapta, stiu ca exista interese personale", a spus Vanghelie, duminica, la Romexpo, in fata celor peste o mie de participanti la lansarea Grupului de Initiativa pentru Noul Proiect Social Democrat.

Geoana si Vanghelie si-au lansat partidul: Sultanatul politic Ponta se va incheia

"Stanga nu exista, stanga nu exista nu de ieri, nu de azi, nu pentru ca a fost dat afara Vanghelie, nu pentru ca a fost dat afara Mircea Geoana, nu pentru ca noi suntem aici, ci, din pacate, ca nu am avut in ultimii ani de zile lideri de stanga, care sa vorbeasca in favoarea si a dumneavoastra, si a oamenilor, si a tinerilor, si a muncitorilor. Unde este stanga, daca noi mergem cu impozit de 16% pentru toata lumea ca sa nu ii suparam pe cei care au 10.000 de euro?", a intrebat Vanghelie.

Marian Vanghelie a sustinut, totodata, ca trebuie schimbat Codul Muncii astfel incat tinerii care termina facultatea sa castige "minimum dublu fata de salariul minim pe economie".

"La-am promis de ani de zile ca schimbam Codul Muncii. Stiti ce a generat acest Cod al Muncii? A generat o Romanie in care oamenii cu studii sunt platiti cu niste sume derizorii, exact sumele cele mai mici, pe care le iau muncitorii necalificati. Trebuie sa schimbam acest Cod al muncii pentru acei tineri care termina facultatea, sa ia minimum dublu fata de salariul minim pe economie. Nu se poate sa-l pregatim, sa il ducem la facultate si sa ii dam acelasi salariu ca la o femeie de serviciu", a mai afirmat Marian Vanghelie.

#Vanghelie partid nou, #Vanghelie partid stanga , #PSD