Vanghelie: Nu cred ca se rupe Coalitia, ca interesul este mare

Luni, 03 August 2009, ora 08:17
1782 citiri
Vanghelie: Nu cred ca se rupe Coalitia, ca interesul este mare

Dupa o saptamana si un weekend in care membrii Coalitiei si-au transmis semnale de razboi prin intermediul comunicatelor si declaratiilor de presa, se pare ca lucrurile s-au mai calmat luni dimineata, cand liderii PSD au declarat ca trebuie gasit echilibrul.

Marian Vanghelie, liderul PSD Bucuresti, a declarat la intrarea la sedinta Coalitiei ca nu crede ca o sa se puna problema ruperii acesteia pentru ca interesul este mult mai mare.

"Nu cred ca se poate pune problema de ruperea Coalitiei pentru ca interesul este mult mai mare. Insa trebuie sa gasim echilibrul", a declarat edilul sectorului 5.

Marian Vanghelie a precizat in schimb ca o sa discute in cadrul sedintei saptamanale a partidului despre restructurarea agentiilor guvernamentale, pentru ca el nu este de acord cu disponibilizarea a 20% din angajati.

"O sa discutam prima data despre restructurarea agentiilor guvernamentale, insa eu nu sunt de acord sa facem o restructurare de 20%", a declarat Vanghelie.

Si Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, pare sa militeze pentru continuarea "casniciei PSD - PD-L", el declarand ca nu sunt probleme in Coalitie, ci doar lucruri obisnuite.

"Nu sunt probleme in Coalitie, sunt lucruri obisnuite. Nu stiu daca astazi (luni n.red) vom discuta despre ruperea Coalitiei, insa parerea mea este ca trebuie sa guverman in continuare pentru ca nu exista alta solutie. Vom discuta despre lucrurile interne pe care trebuie sa le rezolvam noi", a declarat Sarbu.

Dragnea: Nu trebuie sa ne mai atace

Chiar si Liviu Dragnea pare ca peste noapte si-a schimbat parerea, iar luni dimineata a spus ca spera sa nu se ajunga la ruperea Coalitiei, in conditiile in care sambata vroia sa "rupa pisica".

"Nu cred ca mai putem sa mergem inainte si nu se poate face treaba daca ne atacam tot timpul unii pe altii. Cei de la PD-L ar trebuie sa nu ne mai atace. Eu sper sa nu se puna problema ruperii Coalitiei. Tonul s-a mai indulcit pentru ca este posibil sa fii discutat intre noi", a declarat Dragnea.

Social-democratii se reunesc la Palatul Parlamentului inaintea sedintei Biroului Politic Coordonator al coalitiei de guvernamant pentru a discuta, dupa cum a lasat sa se inteleaga Liviu Dragnea, despre strategia pe care o vor adopta in raport cu democrat-liberalii in perioada ce vine.

Citeste si:
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...
De la seniorul Coposu la aventurierul Pavelescu
De la seniorul Coposu la aventurierul Pavelescu
Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului cum a fost posibil ca PNȚCD să ajungă un partid de buzunar. Să se reducă la o mână de membri fără nume, fără idealuri, fără ideologie....