Vanghelie renunta la cavoul familiei Lahovary

Joi, 24 Iunie 2010, ora 18:17
3153 citiri
Vanghelie renunta la cavoul familiei Lahovary

Marian Vanghelie s-a hotarat sa dea inapoi capela familiei generalului Iacob Lahovary, din Cimitirul Bellu, afirmand ca este "pacat de Dumnezeu".

"Sunt dispus sa repar aceasta problema morala prin a dona familiei respective acest cavou. Nu am nicio problema, nu mi-am dorit niciodata sa creez aceste probleme. Si, in plus, e pacat de Dumnezeu", a declarat, joi, Marian Vanghelie, la Radio Guerilla.

Primarul sectorului 5 a mai spus ca nu a stiut ca locul in care si-a inmormantat rudele apartinea familiei fostului ministru de Razboi si al Afacerilor Straine Iacob Lahovary.

Vanghelie a scos osemintele lui Lahovary de la Bellu ca sa isi ingroape neamurile

"Vreau sa fac toate formele legale, sa fac cedarea catre familia respectiva. Am inteles ca a fost un general al armatei romane. E pacat de Dumnezeu si nu vreau sa ramana pe mine amprenta asta pentru ca nici eu, nici decedatul, saracul, nu si-a dorit asemenea lucru", a mai spus Marian Vanghelie.

Jurnalistii de la Adevarul au scris, la inceputul lunii iunie, ca in capela de la Cimitirul Bellu, langa blazonul familiei fostului ministru de Razboi si al Afacerilor Straine Iacob Lahovary au aparut doua cruci, una a lui Niculae Constantin, bunicul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, si una a unei alte rude de-a primarului, Liana Bojan.

Vanghelie, despre cavoul de la Bellu: Nu am facut nimic ilegal sau imoral

Publicatia citata dezvaluia faptul ca sfarsitul "vesniciei" familiei lui Iacob Lahovary si inceputul "vesniciei" neamului Vanghelie au fost puse la cale de Radu Dumitru, coleg de partid cu Marian Vanghelie si apropiat al acestuia.

Se poate ca in 2003, Radu Dumitru, in calitate de sef al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a anulat actul de concesiune din 1950 al descendentilor familiei Lahovary, prevalandu-se de un articol ambiguu din fostul Regulament de functionare a cimitirelor.

Cazul Vanghelie-Lahovary: Jurnalistii au iesit in strada, in semn de protest

A declarat brusc cripta Lahovary ca fiind "lasata in parasire" si in aceeasi zi a concesionat-o, cu tot cu mortii ingropati, pe numele angajatului lui Vanghelie, Nicolae Dan Cristea, actual director al Administratiei Domeniului Public Sector 5. Valoarea anuala a contractului de concesiune era de 3.000 de lei.

I.O.

Citeste si:
Secretatul general al OCDE face o vizită la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretatul general al OCDE face o vizită la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...