Vanghelie: Sa scoatem 100.000 de oameni in strada si sa stam acolo

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 12:08
2874 citiri
Vanghelie: Sa scoatem 100.000 de oameni in strada si sa stam acolo

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, ca el si alti colegi au cerut conducerii partidului ca Opozitia sa mobilizeze 100.000 de oameni in strada pentru a forta demisia Guvernului si a lui Traian Basescu, motivand ca acum ies doar cate 7-800 de protestatari.

"Ceea ce cred ca trebuie sa facem - sa scoatem 100.000 de insi in strada si sa stam acolo. Sa vedem forma asta de solidaritate daca nu le cream un avantaj. Unii considera ca nu este bine. Eu cred ca e momentul acuma (...) Nu se pot rezolva cu mitingurile cu 7-800 de oameni in fiecare judet. Si Opozitia trebuie sa ia o decizie majora", a spus Vanghelie.

El a adaugat ca asta ar fi o demonstratie ca USL are forta necesara, argumentand ca romanii "daca nu vad un mesaj coerent si de forta, nu vin de la serviciu sa iasa in strada".

Vanghelie considera ca "daca spui ceva cu jumatate de gura, nu esti convingator", dar, daca arati ca esti hotarat, convingi, chiar daca "pari mai nebun".

"Mesajul de forta e ca dorim o schimbare radicala", a afirmat primarul Sectorului 5. Ulterior, el a spus si ca "mesajul romanilor nu trebuie sa vina din partea galeriilor, mesajul de forta inseamna societatea romana in ansamblu. Mesajul care poate fi transmis la nivel national ar putea insemna ca oamenii care intr-adevar s-au saturat sa poata veni". Ulterior, el a spus si ca "PSD Bucuresti poate sa aduca 25-30 de mii de oameni, dar nu trebuie sa fie doar membri de partid".

Vanghelie a mai precizat insa ca unii dintre colegii sai de partid sunt sceptici in aceasta privinta, dar el crede ca protestele trebuie sa continue pana cand isi da demisia Guvernul si Traian Basescu.

Romania a intrat in a doua saptamana de proteste anti-guvernamentale, insa ele sunt reduse ca participare. Cele mai importante dintre ele, cele din Piata Universitatii, nu au depasit 2-3.000 de oameni.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...