Vanghelie si PSD Bucuresti nu il sustin pe Oprescu in turul doi

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 17:02
2050 citiri
Vanghelie si PSD Bucuresti nu il sustin pe Oprescu in turul doi

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a anuntat miercuri ca organizatia pe care o conduce nu-l sustine pe Sorin Oprescu in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei, adaugand ca liderul partidului Mircea Geoana nu e implicat in administratia locala si nu stie ce se intampla langa independentul Sorin Oprescu.

El a precizat ca nu va vota in turul doi. "Fiti sigur ca nu o sa votez la primarul general. N-am cum sa votez. Cum am spus la un moment dat, doar daca imi taie Dumnezeu mana sa nu stiu ce fac", a declarat liderul PSD Bucuresti.

Vanghelie a mai spus ca social-democratii au depus o contestatie la BEC prin care solicita renumararea tuturor voturilor exprimate duminica in Capitala.

Vanghelie a subliniat ca modul de organizare a acestor alegeri a fost dezastruos si ca s-au inregistrat foarte multe fraude, demonstrate si prin numarul surprinzator de mare al voturilor anulate, atat la sectoare cat si la nivel de Capitala, unde numarul de voturi nule este de 28.820, reprezentand peste 8%.

"Este clar ca unde s-a putut fura, s-a furat", a spus liderul PSD Bucuresti care a tinut sa precizeze ca i se par suspecte procentele inregistrate de PD-L in sectorul 3 la voturile pentru Consiliul General al Capitalei.

Marian Vanghelie a prezentat mai multe cazuri de frauda, care i-au fost semnalate si in care au fost implicati in special reprezentantii PD-L.

Astfel, a existat o situatie in care reprezentantului PSD in comisia de la sectia de votare i s-a facut rau, iar buletinele au fost numarate de ceilalti reprezentanti ai partidelor, ba, mai mult, unele dintre ele ar fi fost inlocuite cu alte buletine, scoase din sacii cu buletine deja numarate.

Un alt caz a fost semnalat la sectia 795, unde un reprezentant al PD-L a fost prins "cu trei buletine pentru care a semnat in fals si cu alte patru stand cu poponeata pe ele", potrivit declaratiei lui Marian Vanghelie.

Mai mult, acesta a sustinut ca respectivul a fost retinut de politie, dar eliberat la interventia directa a unui consilier al Primarului General al Capitalei, Adriean Videanu.

Seful PSD Bucuresti a spus ca nu este prea tarziu ca BEC sa ia in considerare contestatia depusa de PSD, mai ales ca, mai multe partide s-au aratat interesate de o renumarare a voturilor in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Vanghelie, #fraude, #contestatie, #voturi , #PSD