Vanghelie explica de ce a pierdut Ponta alegerile

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 15:50
6799 citiri
Vanghelie explica de ce a pierdut Ponta alegerile

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, autosuspendat din toate functiile din PSD, a explicat de ce a pierdut Victor Ponta alegerile prezidentiale.

Vanghelie a sustinut ca este bine "sa nu se dea toata puterea, unii raman la Cotroceni, altii la guvernare", comentand sugestia colegului sau de la Sectorul 3, Robert Negoita, care a spus ca PSD ar trebui sa iasa din Executiv.

Lider PSD: Echipa lui Iohannis sa vina in Guvern, sa faca un alt fel de politica (Video)

Intrebat daca este de acord cu opinia presedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea, care a pus pierderea cursei pentru Cotroceni pe seama lui Dumnezeu, Vanghelie a raspuns: "N-am ajuns atat de sofisticat".

Social-democratul a precizat ca este necesara o reuniune a liderilor PSD, in care sa se analizeze rezultatul alegerilor. "E o situatie in care putem sa stabilizam situatia politica", a declarat Marian Vanghelie.

Acesta a vorbit si despre legea amnistiei, care, in opinia sa, ar trebui respinsa rapid in Parlament, precum si despre ridicarea imunitatii demnitarilor.

"Trebuie sa fim de acord ca trebuie sa fim de acord cu ce vor oamenii, facem politica pentru ei. Legea amnistiei trebuie sa cada in Parlament, ca nu am luat o decizie rapida ne-a costat", a spus Vanghelie.

Edilul a mai sustinut ca parlamentarii nu ar trebui sa aiba imunitate. "Oamenii trebuie sa inteleaga foarte clar ca Parlamentul nu e o ascunzatoare a unora", a subliniat el.

Noi rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 54,50% - Ponta 45,49%

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata ca, dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii, a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica a fost de 64,10%, adica peste 11,6 milioane de persoane.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...