Marian Vanghelie, retinut dupa o zi de perchezitii. Varul - si el dupa gratii, iubita - urmarita penal

Joi, 12 Martie 2015, ora 23:58
9976 citiri
Marian Vanghelie, retinut dupa o zi de perchezitii. Varul - si el dupa gratii, iubita - urmarita penal
Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a fost retinut pentru 24 de ore, de procurorii DNA.

Urmeaza ca vineri edilul sa ajunga in fata judecatorilor, care vor decide daca pe numele edilului va fi emis mandat de arestare preventiva.

De dimineata, primarul a asistat la perchezitiile de la domiciliul sau efectuate de DNA. Ulterior, timp de aproape opt ore, au avut loc perchezitii la sediul Primariei. In jurul orei 22:00, Vanghelie a fost dus cu mascatii la sediul DNA, pentru audieri. Potrivit avocatului sau, Vanghelie a luat la cunostinta acuzatiile care i se aduc si a refuzat sa faca declaratii in fata procurorilor.

Alte patru persoane, printre care si varul lui Vanghelie, au fost mai fost retinute in acest dosar. Iubita edilului, Oana Niculescu Mizil, este urmarita penal, fiind acuzata de operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat - ar fi administrat o societate comerciala, acuzatii pe care le neaga.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT cele mai importante evenimente si declaratii:

23:31 - Vanghelie a ajuns in arestul central.

23:30 - "Procurorul de caz a decis ca se impune retinerea pentru 24 de ore. Procedura a fost rapida, ni s-au adus la cunostinta acuzatiile, domnul Vanghelie si-a rezervat dreptul de a nu face declaratii", a declarat Cristian Ene, avocatul lui Vanghelie.

23:29 - Vanghelie a iesit incatusat de la DNA, urmeaza sa fie dus in arest. "Traim in tara denunturilor!", a declarat Vanghelie.

23:15 - Marian Vanghelie a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi dus in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Marian Vanghelie a fost retinut

22:30 - Patru persoane, printre care si varul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, au fost retinute joi seara in dosarul in care este implicat si fostul primar social-democrat.

Dosarul Vanghelie: Patru persoane, printre care varul primarului, retinute

22:15 - Vanghelie a ajuns la DNA. "Ce frumoasa esti!", i-a spus acesta unei ziariste. Intrebat de jurnalisti daca a luat mita, Vanghelie a raspuns "O sa va convingeti", inainte de a intra in sediul DNA, adus de jandarmi.

Vanghelie va fi audiat de procurori, urmand ca acestia sa decida daca edilul va fi retinut.

22:00 - Primarul Sectorului 5 a fost dus cu mascatii la sediul DNA, joi seara, dupa ce timp de aproape opt ore s-au desfasurat perchezitii la institutia condusa de fostul social-democrat.

20:25 - Oana Niculescu Mizil sustine ca Marian Vanghelie este nevinovat si ca amandoi sunt victimele unei razbunari politice. In timp ce Victor Ponta se ascunde "sub fusta mamei", spune aceasta, "in PSD sunt oameni decapitati".

20:20 - Primarul Marian Vanghelie este suspectat ca, incepand din 2007, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru sa obtina contracte cu primaria in valoare de doua miliarde de lei, primind in schimb un comision de 20 la suta, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Potrivit documentelor obtinute de Mediafax, incepand cu anul 2007 Marian Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Marin Dumitru sa obtina, pentru societatile pe care acesta le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei.

Cum lua Vanghelie mita prin amicii sai si ce rol juca Oana Mizil - document DNA

Procurorii DNA au descins, joi dimineata, la locuinta lui Marian Vanghelie, de unde au ridicat ceasuri si documente, iar apoi au mers la Primaria Sectorului 5, unde perchezitiile au continuat pana la orele serii, in prezenta edilului.

Perchezitii acasa la Vanghelie: Ceasuri si documente ale terenului fostei soacre, ridicate

Avocatii lui Marian Vanghelie, prezenti joi dimineata la perchezitiile de la domiciliul acestuia, au sustinut ca nu exista probe in baza carora edilul sa poata fi retinut.

Va fi retinut Marian Vanghelie? Ce spun avocatii despre acuzatiile care i se aduc

Marian Vanghelie este vizat de un dosar de coruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, sustin surse judiciare. In acest caz este vorba despre contracte atribuite in mod ilegal catre o firma care a efectuat lucrari finantate din banii primariei, respectiv reabilitarea unor institutii de invatamant.

Prejudiciul s-ar ridica la aproape 450 de milioane de euro. Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de 20 la suta din contractele atribuite, adica in jur de 90 de milioane de euro.

Cum lua Vanghelie mita prin amicii sai si ce rol juca Oana Mizil - document DNA

Edilul a negat insa toate acuzatiile si i-a avertizat pe politicieni, in special pe Victor Ponta si pe ministrul de Interne Gabriel Oprea, ca "ne vine randul la toti".

Vanghelie, vizat de DNA: Doar nebunii pot sta linistiti, o sa ne vina randul la toti! (Video)

Denuntat la DNA si de ANI

Mai mult, social democratul a fost denuntat la DNA si de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI). Seful ANI, Horia Georgescu, a declarat joi seara ca institutia pe care o conduce l-a denuntat la DNA pe primarul Sectorului 5 si a cerut "confiscarea unei sume nejustificate". Georgescu a spus ca este vorba despre cateva "sute de mii de euro", care apar in declaratia de avere a edilului.

Vanghelie, denuntat la DNA si de ANI - nu poate justifica sute de mii de euro

Si iubita primarului, Oana Mizl, a fost audiata joi la DNA, unde a dat explicatii in dosarul lui Marian Vanghelie. Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale in cazul Oanei Niculescu Mizil, aceasta anuntand la iesirea de la audieri ca demisioneaza din Parlamentul Romaniei. In plus, iubita lui Marian Vanghelie a precizat ca e insarcinata cu edilul sectorului 5.

Ea este acuzata de operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat - ar fi administrat o societate comerciala, acuzatii pe care le neaga.

Oana Niculescu Mizil, adusa de Politie la DNA: Vanghelie nu a primit niciun comision (Video)

Oana Niculescu Mizil si-a dat demisia din Parlament: Victore, Victore...imi pare rau de tine si de Daciana

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Marian Vanghelie DNA, #Marian Vanghelie cercetat , #retinut