Luxten a renuntat la procesul cu Vanghelie

Duminica, 06 Aprilie 2008, ora 17:22
1758 citiri
Luxten a renuntat la procesul cu Vanghelie

Compania Luxten Lighting Company a renuntat la judecata in procesul impotriva lui Marian Vanghelie si caruia ii cerea daune morale si materiale pentru afirmatii facute de edilul Sectorul 5 care au fost considerate calomnioase. Potrivit dispozitivului hotararii judecatoresti, decizia poate fi atacata cu recurs, relateaza NewsIn.

Actiunea in instanta a SC Luxten, concesionarul iluminatului public din Bucuresti, impotriva lui Marian Vanghelie a fost depusa pe 28 mai 2007 si a avut primul termen de judecata pe 17 septembrie 2007.

Compania acuza ca fiind calomnioase unele declaratii ale lui Vanghelie mai 2007 reluate apoi in august 2007 prin care acesta spunea ca asocierea Primariei Bucuresti cu Luxten ar fi daunatoare. Alte afirmatii facute de Primarul Sectorului 5 si catalogate de Luxten drept calomnioase faceau referire la faptul ca incepand cu anul 2000, firma Luxten Lighting Co SA ar fi vandut primarului general de atunci Traian Basescu energie electrica, la o valoare foarte mare, de 1,2 miliarde de euro.

"Am dori sa ni se prezinte public, daca nu este nici o ilegalitate, daca toate lucrurile stau bine, daca n-a gasit ilegalitati Curtea de Conturi, daca tot ceea ce face aceasta firma in Bucuresti, sa ne prezinte public domnul primar general Adriean Videanu contractele si toate actele aditionale cu firma Luxten de la Administratia Strazilor si de la RATB pentru vanzarea curentului electric", cerea Vanghelie intr-o conferinta de presa din august 2007.

Primarul Sectorului 5 a afirmat ca bucurestenii au dreptul sa stie cum cheltuieste primaria sumele cetatenilor, motiv pentru care l-a avertizat atat pe Videanu cat si pe directorii de la Administratia Strazilor si de la RATB ca, daca intr-o saptamana contractele nu vor fi facute publice, va cere institutiilor abilitate sa faca un control.

"Contractul cu firma Luxten este, nu defavorabil, este daunator tuturor bucurestenilor prin sumele pe care le incaseaza si nu consideram ca un contract de asemenea anvergura poate sa se prelungeasca incontinuu in functie de interesele primarului general", a mai spus atunci Marian Vanghelie.

Pentru toate aceste declaratii Luxten Lighting Company cerea daune de cateva sute de mii de euro.

Citește și:
Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB. Ministrul cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB. Ministrul cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a deschis un nou proces împotriva Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) la Tribunalul Sălaj. Bode cere anularea...
Procesul care a ținut pe jar o țară întreagă: cinci sportivi, condamnați la închisoare pe viață! Scene dramatice în instanță
Procesul care a ținut pe jar o țară întreagă: cinci sportivi, condamnați la închisoare pe viață! Scene dramatice în instanță
Cinci componenţi ai unei echipe de rugby din Argentina au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce au omorât în bătaie un tânăr student de 18 ani, în ianuarie 2020, la Villa...