PNL il invita pe Vanghelie sa candideze. Gorghiu: Ii arunc manusa, e competitie suplimentara pe stanga

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 21:42
3860 citiri
PNL il invita pe Vanghelie sa candideze. Gorghiu: Ii arunc manusa, e competitie suplimentara pe stanga
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca nu priveste cu emotie o posibila candidatura a lui Marian Vanghelie la locale, afirmand ca primarul suspendat ar trebui sa candideze la Sectorul 5, daca mai are ceva de demonstrat, nu la Primaria Generala.

"Intr-o anumita parte a sectorului 5, intr-o anumita parte a subconstientului Marian Vanghelie exista. Exista acest mit care va asigur ca este doar un mit. Nu am niciun fel de emotie vizavi de intrarea lui Marian Vanghelie in aceasta campanie electorala, ba chiar cred ca orice fel de competitie suplimentara pe partea stanga este sanatoasa. Marian Vanghelie nu a fost niciodata dreapta in sectorul 5, nu a fost niciodata un adversar la modul foarte serios pentru PNL chiar daca a castigat. Cred ca de fiecare data PNL poate nu a avut cea mai buna si activa prezenta in acest sector, nu vorbesc de ultimii ani, cand am accelerat si am reformat organizatia PNL sector 5", a spus Gorghiu, invitata in "Apartamentul lui Raetchi", spatiul pe care candidatul PNL pentru primaria sectorului 5 il foloseste pentru intalnirile cu cetatenii din sector.

"Ii arunc manusa lui Marian Vanghelie sa nu se gandeasca la Capitala, sa se gandeasca la sectorul 5 daca mai crede ca are ceva de demonstrat in politica romaneasca", a afirmat copresedintele PNL.

La randul sau, candidatul PNL la primaria sectorului 5, Ovidiu Raetchi, l-a rugat pe Marian Vanghelie sa intre in cursa electorala pentru a risipi cliseele legate de electoratul din sectorul 5.

"Din punctul meu de vedere este esential ca domnul Vanghelie sa intre in cursa, pentru ca am risipi, in primul rand, orice cliseu pe tema sectorului 5, care este un sector cu electorat indoielnic, in care rezolvi lucrurile in care dai niste mici electorali si niste telefoane. Nu este asa. Am intalnit oameni de o calitate exceptionala, intelectuali, care vor o schimbare. Fara Marian Vanghelie in competitie, fara ca el sa fie invins mitul ar persista. (...) Marian Vanghelie trebuie sa devina istorie acum in 2016, astfel incat sa nu poata sa revina si sa nu planeze asupra sectorului 5 vechile suspiciuni. (...) Il rog pe Marian Vanghelie sa intre in aceasta competitie si ii promit il inving", a sustinut Ovidiu Raetchi.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au mers, joi, in "Apartamentul lui Raetchi", pentru a sustine o conferinta de presa, prilej cu care candidatul PNL la primaria sectorului 5 a vorbit despre solutiile pe care le propune pentru modernizarea sectorului, printre care transformarea parcului Parlamentului intr-o mare gradina si extinderea infrastructurii de metrou.

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a firmat miercuri, la Palatul Parlamentului, ca in cazul in care va face o campanie electorala nu are nevoie de bani pentru afise sau bannere, ci va merge sa vorbeasca cu oamenii pe strada, el evitand insa sa spuna daca se va inscrie in cursa electorala.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#PNL Marian Vanghelie alegeri , #stiri Marian Vanghelie