Ziare.com

Campeanu: Credite de 6 miliarde de euro pentru IMM-urile care angajeaza tineri

Joi, 18 Iulie 2013, ora 21:12

   

Campeanu: Credite de 6 miliarde de euro pentru IMM-urile care angajeaza tineri
Banca Europeana de Investitii (BEI) va acorda, la nivel european, credite in valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii care angajeaza tineri, a aratat, joi, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Recomandarea mea este ca intreprinderile mici si mijlocii sa faca demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 sa poata accesa aceste fonduri. Vorbim de o suma de 6 miliarde de euro, pe care Banca Europeana de Investitii o va acorda, la nivel european, IMM-urilor care angajeaza tineri.

De asemenea, alte 6 miliarde de euro vor fi alocate, in Uniunea Europeana, ca garantii pentru tineri. Ca urmare, prin unele proiecte POSDRU va putea fi accesata o parte din acesti bani", a spus Mariana Campeanu, cu ocazia lansarii, de catre Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a versiunii in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2013".

Ponta ataca bancile: Din cauza lor sunt distruse IMM-urile!

Potrivit ministrului Muncii, Romania nu se confrunta inca cu o problema majora in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor, insa exista unele regiuni din tara in care somajul in randul acestei categorii de varsta este foarte ridicat.

"Astept ca intreprinderile mici si mijlocii sa ne sprijine in rezolvarea unei mari probleme cu care se confrunta societatea europeana la ora actuala, respectiv somajul in randul tinerilor", a precizat ministrul Muncii.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce disperare !

Unde sunt milioanele alea de locuri de munc─â promise ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor