Campeanu: Nu stiam despre aranjamentele si mita luata de fosti subalterni

Vineri, 24 Mai 2013, ora 17:25
1753 citiri
Campeanu: Nu stiam despre aranjamentele si mita luata de fosti subalterni

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat vineri ca nu a stiut despre aranjamentele si mita luata de fosti subalterni trimisi in judecata pentru ca ar fi ajutat o persoana sa castige concursul pentru functia de consilier la Directia Generala AMPOSDRU.

Presa a relatat, vineri, ca ministrul Mariana Campeanu stia de mita luata de fosti subalterni ai ei pentru a ajuta o persoana sa castige concursul din decembrie 2012 pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AMPOSDRU) - Serviciul Evaluare Program.

Potrivit relatarilor din presa, procurorii DNA ar avea interceptari din care rezulta ca fosta ei sefa de cabinet Iuliana Corut ii spunea Paulei Manuceanu, fost consilier la cabinetul ministrului, cand vorbeau despre subiectele de concurs date persoanei pe care voiau sa o favorizeze in ocuparea postului, ca i-a spus si Marianei Campeanu.

Din interceptarile prezentate in presa nu rezulta insa ce i-a spus Iuliana Corut "doamnei ministru", iar numele Marianei Campeanu nu apare in interceptari.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, dupa informatiile prezentate in presa, ca nu a stiut despre niciun concurs aranjat, ca nu a fost niciodata intrebata sau solicitata de procurorii DNA sa dea vreo declaratie la aceasta institutie pe toata durata cercetarii si ca este sigura ca justitia isi va faca datoria.

"Nu stiu de niciun fel de concurs aranjat. Mai mult decat atat, niciodata nu as accepta asa ceva. Nu stiu despre acea conversatie. Nu m-a inrebat nimeni nimic, nu stiu nimic, despre niciun aranjament si de nicio mita. Ce cer este ca justitia sa-si faca datoria", a spus ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a precizat ca ea nu a fost interceptata si ca in inregistrarea despre care relateaza presa nu apare numele ei.

"Inteleg ca una dintre ele ar fi spus ca mi-a spus mie si ca eu as fi ras de faptul respectiv. Dar nu stiu despre ce e vorba. Este o discutie intre doua persoane. Nu am fost citata, intrebata si am afirmat tot timpul acest lucru. Nu mi-a povestit nimeni, nu stiu decat ce apare acum in presa. Discutia poate fi despre orice. Se poate intelege orice", a mai spus Campeanu.

DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati

Fostul director de cabinet al ministrului Muncii, Iuliana Corut, Paula Manuceanu, fost consilier la acelasi cabinet, si Cristiana Bigan, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, au fost trimise recent in judecata de procurorii DNA, fiind acuzate de fapte de coruptie.

Alaturi de acestea vor fi judecati Paul Cristian Ferchedau si Simona Dumitriu, sora Iulianei Corut, la care ar fi apelat Cristiana Bigan pentru a-l ajuta pe fiul ei, Ferchedau, sa promoveze concursul organizat in decembrie 2012 pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Serviciul Evaluare Program.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...