Campeanu, tinerilor PNL: Nu mai alergati dupa diplome, nu va folosesc la nimic

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 13:57
3983 citiri
Campeanu, tinerilor PNL: Nu mai alergati dupa diplome, nu va folosesc la nimic
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, le-a spus duminica tinerilor liberali sa nu mai alerge "dupa diplome" sau masterate si sa-si umple "geamantanul de hartii", ci sa isi insuseasca notiunile din scoala si din perioada de practica, precizand ca exista o problema a calitatii fortei de munca.

"Intelegeti un lucru, ca trebuie sa va insusiti acele notiuni pe care le capatati, fie ca sunt teoretice sau practice. Nu mai merge ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, acum angajatorii au inceput sa fie preocupati de faptul ca a scazut foarte mult calitatea fortei de munca in Romania. Deci, nu mai putem vorbi de o forta de munca calificata, nu ma refer numai la faptul ca o serie intreaga de profesii industriale - sa le zicem - au disparut, dar si forta de munca chiar din domeniul umanist... si aceasta a scazut din punct de vedere al calitatii", le-a spus Campeanu tinerilor din PNL in cadrul unui discurs la Scoala de Vara de la Constanta.

Ministrul Muncii i-a sfatuit pe tineri sa nu mai alerge dupa diplome. Sa urmeze mai putine programe dar care sa fie luate in serios si in urma carora sa ramana cu mai multe notiuni folositoare.

"Nu mai faceti pur si simplu o vanatoare pentru masterate si diplome de nu stiu ce fel, ca nu o sa va foloseasca la nimic. Daca faceti unul sau doua, dar faceti-le serios si plecati de acolo cu niste notiuni care o sa va foloseasca. Degeaba va umpleti geamantanul de hartie, ca nu o sa va foloseasca la nimic", a mai precizat Mariana Campeanu.

Practica ar putea fi considerata vechime in munca daca se da un test la final

Ministrul Muncii a fost intrebat de tinerii liberali despre modalitatea in care perioada de practica va putea fi considerata vechime in munca.

Ea a mentionat ca in cazul in care la finalul perioadei de practica ar exista un test de aptitudini, atunci ar putea fi inclusa aceasta perioada in vechimea in munca si astfel va fi recunoscuta de catre angajator.

"Asa cum se face la ora actuala practica, stiti si voi ca alergati dupa adeverinte, ca ati facut practica nu stiu pe unde si de fapt practica nu exista. Niciun angajator nu o sa recunoasca o astfel de practica, poate sa fie prevazuta in o mie de legi", a mentionat ministrul.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Campeanu siplome master cunostinte, #Campeanu notiuni dimplome hartii, #Campeanu sfaturi tineri dimplome , #ministrul Muncii