Ziare.com

Ministerul Muncii: Peste 130 de proiecte POSDRU, reverificate

Joi, 12 Iulie 2012, ora 17:43

   

Ministerul Muncii: Peste 130 de proiecte POSDRU, reverificate
Peste 130 de proiecte din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) au fost reverificate, dintr-un total de 226 de cereri de rambursare, urmand ca procesul sa se realizeze pana la 20 iulie, au declarat reprezentantii Ministerului Muncii.

"Verificarile au constat in analiza tuturor documentelor aferente noului esantion generat in urma modificarii gradului de risc in C si au drept scop certificarea sumelor solicitate de beneficiari spre rambursare. In acest moment rata de eroare, urmare a verificarilor efectuate, se incadreaza in limitele prevazute de regulamentele europene, adica 2% din valoarea cheltuielilor verificate", au mai spus sursele citate.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declara in mai ca a luat "o masura dura si radicala", aceea de a verifica toate cele aproximativ 2.900 de proiecte POSDRU, primele care vor fi verificate urmand sa fie cele care trebuie sa primeasca o rambursare.

"Tinand cont de faptul ca s-au intamplat si constatat multe nereguli, am luat o masura dura si radicala: aceea de a verifica toate proiectele Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acest lucru nu inseamna ca intrerupem derularea proiectelor, ca nu mai facem plati, chiar daca ele vor fi intrerupte de Comunitatea Europeana.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Vom face in continuare plati din bugetul Romaniei, dar acele proiecte care trebuie sa primeasca o rambursare, acelea vor fi primele care vor fi verificate. Vrem sa prezentam o garantie totala si viabila Comisiei Europene ca sa nu pierdem fondurile din acest program, care sunt necesare", a mentionat Campeanu.
Sursa: rNews

Articol citit de 1641 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

proiectele posdru - sunt niste facaturi

pe posdru banii se cheltuie degeaba ... niste indivizi fac o firma , angajeaza niste profesori , se fac ca fac niste cursuri , diplome se dau sigur cu atatia someri in tara , nimanui nu foloseste diploma .... cei castigati sunt cei ce acceseaza cursurile , profesorii castiga si ei un pic mai mult , cursantii iau diplome ce nu sunt luate in considerare de nimeni / merg nu merg la cursuri , invata ceva ori ba , daca sunt prinsi in proiect iau diploma ca sa castige ceilalti purcoiul de bani europeni

 

 

sorry, rectific

rectific : cei castigati sunt cei ce acceseaza fonduri , nu cei ce acceseaza cursuri

castigati sunt cei din mafia posdru care acceseaza fonduri pe care si le insusesc , cursantii primesc diplome ce nu valoreaza doi bani , calitatea cursurilor e proasta ,nu prea se fac cursurile evaluarea lasa de dorit de vreme ce toti primesc diplome , indiferent ca le merita ori ba ... pe piata muncii diplomele astea nu te ajuta la nimic ...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor