Fiul ministrului Mariana Campeanu, acuzat de DNA de un tun de 1 milion euro (Video)

Luni, 27 Mai 2013, ora 23:04
3971 citiri
Fiul ministrului Mariana Campeanu, acuzat de DNA de un tun de 1 milion euro (Video)

Fiul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, este acuzat de DNA ca a prejudiciat Registrul Auto Roman (RAR) cu peste 1 milion de euro prin cumpararea unui teren supraevaluat. Flavius Campeanu este director tehnic al RAR.

Flavius Campeanu este acuzat de procurorii DNA ca a avizat achizitionarea de catre RAR a unui teren la un pret mult mai mare fata de cel anuntat public. Prejudiciul inregistrat este de de 1.076.509 euro.

"In perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, inculpatii Crapatureanu Ovidiu, director general al R.A.R. - R.A. si Campeanu Flavius Cristian, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren in suprafata de 536.140 mp., situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand R.A. R.A.R. un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 euro) la data cumpararii.

Terenul a fost achizitionat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro/m2, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro/m2.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Campeanu Flavius Cristian, in calitate de director tehnic, a fost intocmit nedocumentat si nerealist, atat din punct de vedere al costurilor de amenajare cat si al dimensiunilor. Astfel, configuratia terenului pentru construirea poligonului a fost modificata de mai multe ori pentru ca, in final, sa corespunda cu suprafata de teren oferita spre vanzare", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati

Procurorii mentioneaza ca pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri si immobile apartinand celor doi inculpati.

Atat fiul ministrului Muncii cat si directorul RAR au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....