Ziare.com

Mariana Campeanu il ataca pe Basescu: Presedintele suspendat are o filosofie anti-popor

de Constantin Pescaru
Luni, 16 Iulie 2012, ora 12:57

   

Mariana Campeanu il ataca pe Basescu: Presedintele suspendat are o filosofie anti-popor
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, l-a atacat pe Traian Basescu, mentionand ca masurile promovate de el si de guvernele PDL-iste au fost impotriva poporului, totodata facand un apel ca romanii sa voteze la referendum.

"Austeritatea a fost aplicata doar cetatenilor simpli. Clientela PDL a fost ajutata sa prospere, Guvernul si-a batut joc de romani, de dragul "salvarii economiei". Deciziile luate de ei au fost impotriva romanilor, acestia si-au asumat vina pentru ele, deoarece au fost adoptate prin ocolirea legii.

Va amintesc ca toate masurile au fost trecute prin asumarea raspunderii, iar Uniunea Europeana nu a fost ingrijorata ca cea mai importanta institutie a unei tari democratice, adica Parlamentul, a fost practic desfiintata", a sustinut Campeanu, intr-o conferinta de presa, potrivit B1 Tv.

"Afirm ca presedintele suspendat este exponentul unei filosofii anti-popor, daca poporul nu il iubeste, atunci Basescu il pedepseste", a continuat ministrul Muncii.

Ea a tinut sa sublinieze ca Guvernul PDL a promis ca va taia din pensii si salarii, fara a mai concedia 20.000 de bugetari, insa acest lucru nu s-a intamplat.

"Unde sunt rezultatele masurilor? Ii cerem lui Basescu si fostilor premieri sa explice de ce romanii au trebuit sa plateasca din banii lor hotiile PDL, care nu au fost justificate, nu se stie pe ce au cheltuit banii Elena Udrea, Monica Iacob-Ridzi si rudelor lor", a mai spus Campeanu.

Totodata, USL ii mai cere presedintelui suspendat sa explice de ce echipa sa nu a fost in stare sa gaseasca alte masuri de redresare economica, in schimb, ei alegand sa saraceasca romanii.

"Trebuie sa mai explice de ce a ales sa taie din indemnizatiile pe cresterea copiilor, fapt care afecteaza deja natalitatea si sporeste moartea infantila", a adaugat Campeanu.

"Noi incercam sa spunem foarte clar cetatenilor ca am incercat sa reparam putin cat putin din ce au distrus guvernele anterioare. Romanii au incasat deja 8%, din reintregirea salariilor, iar pensionarii si-au primit primii bani de la plata CASS", a mai sustinut ministrul Muncii.

Ea a opinat ca Basescu si-a facut un obiectiv din blocarea acestor masuri, iar daca va incerca fortarea unui Guvern PDL, la alegerile viitoare, "e clar ca aceste beneficii pentru romani vor fi oprite si ne vom intoarce la austeritate doar pentru cei care nu fac parte din clientela PDL".

USL propune ca masurile de austeritate sa fie aplicate pe "domnii de la PDL, care au facut investiti nepotrivite".

Campeanu a facut un apel la romani, ca sa iasa si sa voteze demiterea lui Basescu, la referendumul de la sfarsitul acestei luni.

"USL a demonstrat ca se tine de promisiuni, iar succesul nostru de la referendum inseamna sa va incasati pensiile si salariile, sa reparam stricaciunile, apelul este acela de a veni la vot sa va exercitati puterea, USL vrea ca poporul sa isi exercite puterea intr-un stat democratic", a conchis aceasta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2723 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 
 

 
 

 
 

Băsescu este tare! Tu... esti moale! Hă, hă, hă!

.

Asul Basescu, hau, hau, hau!!!

Traian Basescu este singurul capitan de nava comerciala care a aprins, datorita priceperii lui in lipsa, 38 de nave in portul Rouen. Pentru o asa isprava acest capitan de Securitate ar fi trebuit sa ramana fara brevetul de marinar.

DISPERARE

numele tau este Campeanu Mariana .. de unde Doamne mai apareti ??? ...

Ministrul...

...Mariana Campeanu este foarte credibilă spre deosebire de ăsta:

Cum a mințit-o Smiorcăilăhăndel pe Angela Merkel despre suspendarea sa.

Așa-zisul "președinte" suspendat, Smiorcăilăhăndel, a declarat, duminică seara, la un post TV, că in cadrul convorbirii cu Angela Merkel i-a spus acesteia că in Constitutie nu există procedura suspendării presedintelui.

Duminică seară, Smiorcăilăhăndel a făcut o declarație socantă, la Realitatea TV: “M-a intrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă Ordonanta de urgentă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a intrebat dacă este reglementată in Constitutie procedura suspendării presedintelui. I-am spus că nu, nu este reglementată", a declarat senin Smiorcăilăhăndel.

Față de cele afirmate de Smiorcăilăhăndel, iată ce prevede Constituția Romaniei despre suspendarea președintelui:

CAPITOLUL II

Presedintele Romaniei

ARTICOLUL 95

Suspendarea din functie

(1) In cazul săvarsirii unor fapte grave prin care incalcă prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedintă comună, cu votul majoritătii deputatilor si senatorilor, după consultarea ***tii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiată de cel putin o treime din numărul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostintă Presedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din functie este aprobată, in cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui.

Hai cu demiterea și intemnițarea impostormincinosului Siclopides!†††††††††††††††††††

1. Saracul Cinstit Basescu, ha, ha, ha!!!

""Flota", casa din Mihăileanu și tranzacțiile suspecte incheiate cu Costel Cășuneanu ii provoacă emoții lui Traian Băsescu • Cele trei dosare au fost suspendate in anii in care Băsescu a fost președinte • Toate pot fi insă redeschise, după ce Traian Băsescu va fi inlăturat de la Cotroceni • Acuzațiile ii pot aduce actualului președinte suspendat chiar și 20 de ani de pușcărie
Presedintele suspendat al Romaniei poate ajunge in același loc in care se află marele său dușman, Adrian Năstase. Traian Băsescu are toate șansele să fie "aruncat" intr-o celulă din Penitenciarul Rahova, in cazul in care va fi demis in urma referendumului din 29 iulie. Există trei dosare penale in care apare numele lui Traian Băsescu și care pot fi redeschise, dacă președintele suspendat va fi demis din funcție. La acestea se adaugă și afacerile controversate ale apropiaților lui Băsescu, care pot face oricand obiectul unor anchete. Totul se va intampla insă doar după ce in fruntea Parchetului General și la DNA nu se vor mai afla cozile de topor ale președintelui, Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar, ale căror mandate expiră peste cateva luni. Cel mai cunoscut dosar in care apare numele lui Traian Băsescu este "Flota". De altfel, actualul președinte suspendat se confundă cu această cauză. Șeful statului este acuzat, alături de alte cateva zeci de persoane, de prejudicierea statului roman cu peste 11.000 de miliarde de lei, după vanzarea a 16 nave din flota maritimă romanească, in perioada 1991 - 2000. Traian Băsescu a fost trimis in judecată in acest dosar, dar cauza s-a suspendat după ce acesta a devenit președinte. Mai mult, la scurt timp după ce Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, dosarul a fost retrimis de Inalta Curte la Direcția Națională Anticorupție, din cauza unor vicii de procedură. Mai exact, rechizitoriul nu fusese semnat de Ioan Amarie, ci de un subaltern al acestuia. Instanța supremă a cerut procurorilor DNA să refacă rechizitoriul, adică să pună semnătura corectă pe prima pagină. Ceea ce au făcut insă anchetatorii lui Daniel Morar a fost să cheltuiască zeci de mii de euro pe o nouă expertiză, prin care s-a stabilit că nu există niciun prejudiciu. Dosarul "Flota" a fost suspendat in perioada in care Traian Băsescu a ocupat funcția de președinte, dar poate fi reluat in cel mai scurt timp. Acuzat de abuz in serviciu in formă calificată și continuată, fals in inscrisuri, delapidare cu consecințe deosebit de grave, toate in concurs, Traian Băsescu are toate motivele să iși facă probleme. Asta pentru că, după lege, faptele s-ar prescrie in 2015. Totuși, pentru anii in care Băsescu a ocupat funcția de președinte, dosarul a fost suspendat, și prescripția la fel."

mai, ta suferi cu capu

nu vezi ca aici se vorbeste despre cu totul altceva? Voi (USL-istii) inafara de minciuna nesimtita, nu mai stiti si altceva? Vezi ca pute prea tare a KGB si tu habar nu ai; latri precum cainele la luna !

tovarasa liberala Campeanu == dezastrul de la pensii

vorbeste multe prostii
si le mai si greseste .

In loc sa vina cu minunile alea promise
ea vine cu acuze stupide
care se bat cap in cap .

Un fel de Dobritoiu si asta ....
Am impresia ca se cutremura scaunul de sub ei .
Europa nu iarta !

Despre romani nu stiu .

2. Saracul Cinstit Basescu, ha, ha, ha!!!

"Astfel, instanța poate decide să adauge la termenul de prescripție specială perioada in care dosarul a fost suspendat ca urmare a imunității conferite de funcția de președinte. Cert este că Traian Băsescu riscă ani grei de detenție, in condițiile in care doar pentru delapidare pedeapsa este cuprinsă intre 10 și 20 de ani."
Șmecherii imobiliare cu "Casa din Mihăileanu". Casa din Mihăileanu" este un alt dosar in care Traian Băsescu poate fi pus sub urmărire penală, trimis in judecată și chiar condamnat, pentru fals, uz de fals și abuz in serviciu. Cauza este una mai veche și privește modul ilegal in care acesta a intrat in posesia unei locuințe, in perioada in care era primar general al Capitalei. Totul s-a intamplat in 2002, cand edilul Traian Băsescu a primit de la Administrația Fondului Imobiliar din Primăria Capitalei o vilă situată pe strada Mihăileanu nr. 2, de 369 mp. Problema este că Băsescu nu avea dreptul să beneficieze de o repartiție de la stat, in condițiile in care mai primise o casă in Constanța, iar in momentul in care i s-a dat vila din Mihăileanu, actualul președinte suspendat era chiriaș intr-o casă administrată de RAAPPS, locuind alături de Nicolae Văcăroiu și Adrian Năstase. O altă neregulă a fost comisă in februarie 2003, cand Traian Băsescu a cumpărat casa din Mihăileanu, in baza Legii 112. Ori actul normativ interzice cat se poate de clar cumpărarea unei locuințe de către un chiriaș care are sau a avut și a instrăinat o altă locuință. Iar exact intr-o asemenea situație se afla Traian Băsescu. In octombrie 2002, acesta devenise proprietarul unei vile din Otopeni, pe care i-a donat-o fiicei sale, Ioana, o lună mai tarziu.
NUP de la Udrea, pentru casa din Mihăileanu.
Dosarul "Casa din Mihăileanu" a devenit cunoscut imediat după ce Traian Băsescu a ajuns președinte. A rămas de notorietate modul in care procurorii de la Parchetul General, atunci condus de Ilie Botoș, au pus cruce cauzei, hotărand neinceperea urmăririi penale, in urma unei simple vizite, făcute de Elena Udrea. La fel ca in "Flota", și acest dosar poate fi redeschis, după ce Traian Băsescu va fi inlăturat de la Cotroceni, mai ales că, in 2007, la doi ani după soluția de NUP, Mugur Ciuvică, președintele "Grupului de Investigații Politice", a formulat o plangere penală impotriva funcționarilor implicați in acest caz."

 

 

3. Saracul Cinstit Basescu, ha, ha, ha!!!

Spălarea de bani. Traian Băsescu mai are un motiv de ingrijorare. Este vorba despre dosarul in care a fost cercetat pentru spălare de bani, dar care a fost suspendat, după ce a devenit președinte. Cauza privește tranzacțiile imobiliare suspecte pe care actualul președinte suspendat le-a făcut cu omul de afaceri Costel Cășuneanu. Astfel, in august 2000, Traian Băsescu a cumpărat un teren in Băneasa, de 3.700 mp, cu 1,4 miliarde de lei vechi. In aceeași perioadă, Costel Cășuneanu a achiziționat, de la același proprietar, un teren tot de 3.700 de mp, situat tot in Băneasa, pentru care a achitat insă cinci miliarde de lei vechi. Peste doi ani, Traian Băsescu i-a vandut terenul cumnatei lui Costel Cășuneanu, Gabriela Blaj, primind in schimb, 361.540 de dolari, adică aproximativ 12 miliarde de lei. In acest fel, președintele suspendat a incercat să justifice, la acea vreme, achiziționarea vilei din Otopeni, pe care ulterior i-a donat-o fiicei sale, Ioana. Băsescu a cumpărat casa din Otopeni la o săptămană de la tranzacția cu Cășuneanu, cu 280.000 de dolari, insă nu a plătit-o cu banii primiți de la omul de afaceri. Mai trebuie precizat că, la doi ani după ce a cumpărat terenul de la Traian Băsescu, mai exact in 2006, Gabriela Blaj i-a vandut cei 3.700 de metri pătrați lui Costel Cășuneanu, pentru 361.540 de dolari, adică aceeași sumă pe care o primise de la șeful statului. Peste un alt an, Cășuneanu a unit cele două parcele, pe care le-a vandut apoi unui dezvoltator imobiliar contra a opt milioane de euro. Dosarul de spălare de bani a fost suspendat după ce Traian Băsescu a devenit președinte al Romaniei. Recent, același Mugur Ciuvică a formulat o plangere penală impotriva lui Traian Băsescu, dorind astfel să evite prescrierea faptelor. Ofensivă cu Codul Penal, asupra familiei și apropiaților "Flota", "Casa din Mihăileanu" și tranzacțiile cu Cășuneanu nu sunt singurele dosare cu care poate fi atacat Traian Băsescu. Președintele suspendat poate fi lovit și prin intermediul apropiaților săi, după schimbarea conducerii Parchetului General și DNA. Spre exemplu, procurorii iși pot indrepta atenția asupra Ioanei Băsescu, in cazul achiziționării apartamentului din Băneasa, de un milion de euro, o sumă pe care fiica cea mare a lui Traian Băsescu nu a justificat-o nici pană astăzi. De asemenea, procurorii pot verifica și proveniența banilor pentru campania electorală in urma căreia Elena Băsescu, mezina președintelui, a ajuns in Parlamentul European. Nu in ultimul rand, alte anchete pot fi declanșate impotriva unora dintre cei mai fideli colaboratori ai șefului statului, in frunte cu, desigur, Elena Udrea."

Mai bine ai iesi la pensie

Nu inspiri incredere ci esti in stare doar de a zmulge zambete ironice... Ia hai sa vedem ce faceti voi pentru popor... Ne dati afara din UE, vin scumpirile, mariti impozitele. O sa fie vai si amar la toamna daca mai ramaneti la putere. Jos guvernul incompetent!

 

dna

este la pensie ba la un moment dat a luat si pensie si salariu de la parlament ceea ce nu este voie amnadoua fiind dela stat.E mai usor sa vezi batul din ochiul altuia decat barna din ochiul tau.

bai frate

dar lupii astia nici macar "blana" nu si-o schimba: seamna perfect cu tovarasea care era responsabila in scoala la noi cu Propaganda. E un Copy&Paste perfect.
De unde scot USLasii toti dinozaurii astia?

 

Doamna....

Matale ai mai fost pe la ministerul asta. Ce facusi bine? Ca gargara se face usor. La aruncat cu pietre sunteti buni. Spune parerea dumitale referitoare la plagiatul lui Ponta. Zii ceva despre Mang. Spune daca se respecta Constituitia? Daca pe toti presedintii care nu sunt dati de coalitia majoritara vor fi suspendati?Si cand va apucati de treaba? Ca pana caum doar latrati la luna.

 

Doamna,

de ce nu te duci la cratita si sa lasi politica pe seama altora care se pricep si la altceva decat sa bata din gura ? Ne-am saturat de obsesiile tale cu Basescu.

 

Pupaza sau nu, din pacate are dreptate

Traian Basescu plateste pentru doua erori (pe care nu le-a facut pentru ca ar fi prost, nicidecum, ci pentru ca i-au fost cerute): una politica-institutionala si una populara. Cea politica-institutionala este minimizarea rolului Parlamentului (aceasta ar fi si principala incalcare a Constitutiei care i se reproseaza), ceea ce se (mai) vota in Parlament oricum se facea cu mainile ridicate la comanda sefului de grup si cu numaratoarea dibace, desigur, a Robertei Anastase (singurul ei rol parlamentar, altul care?)
"Eroarea" populara (observati ghilimelele, pentru ca a fost o eroare intentionata) a fost ca masurile de austeritate (a caror necesitate populatia, in general, le-a inteles) au fost aplicate incorect si inechitabil, obligand, practic, salariatii bugetari si pensionarii sa sustina cu o parte din veniturile lor, si asa foarte mici, dezmatul investitional de stat din care s-au infruptat firmele clientelei politice. Este o realitate si Curtea de Conturi, probabil, va da in vileag in lunile care vor urma tot felul de afaceri care s-au facut sub obladuirea guvernarilor Basescu-Boc.

 
 

De acord, s-ar putea sa aveti dreptate

Dar hai sa asteptam si sa vedem pe 29 Iulie cat sunt de pe dinafara.

De cand presedintele organizeaza activitatea Parlamentului si ...

raspunde de ea? Bre, tu realizezi ce scoti pe gura aia virtuala?
Cine i-a pus pe parlamentari sa chiuleasca (cu Adormescu-n frunte) si stea in greve? Basescu?
Alta gogoasa: de unde ai scos legatura dintre "salariatii bugetari si pensionarii" si "veniturile lor, si asa foarte mici"? N-ai avut date de la INS din perioada respectiva, cum ca salariatii din mediul privat aveau salarii mult mai mici, pe langa ca erau jumatate cat restul?
Probabil ca esti bugetar si iti convine situatia, dar nu te vei bucura de ea mult timp! Vei avea o crunta dezamagire la referendum, chiar daca la ora actuala tara are mai multi hoti, bugetari, asistati social, pensionari, decat oameni care muncesc cinstit sa produca ceva util.

 

 

baba senila...

...

 

Dasvidania.....Rabotaya...

..Ce tot spui tu acolo Staino....usl..iesiti si aruncati cu praf ..Ati uitat ca;e mai bine sa privesti strujanul din curtea ta ..decat gunoiul de la vecini?

Voi ce ati facut?..vrei sa scoateti tara din UE...si alte drepturi..puneti mana faceti proiecte..si folositi bani bine!Si mai reduceti-va un picut salariile voastre !!!!
Ya....

 

Pdl-acilor, daca aveti ceva de spus, spuneti fara sa jigniti, daca

sunteti in stare!!!!!!!!!!!! In perioada 2005-2008, cand a mai fost ministru aceasta Doamna, s-au marit pensiile, salariile, ajutoarele pentru copii, etc. Dupa ce a criticat aceste masuri, basescu s-a laudat cu ele in anul 2009, atunci cand a candidat la al doilea mandat!!

 

Da, s-au marit pe seama inflatiei...

...si banilor trimisi de capsunari. Pe baza tunurilor imobiliare si a imprumuturilor masive. Nu din crestere economica sanatoasa, singura care sustine cresteri pe termen lung de pensii si salarii.
Las' ca vom vedea acum de unde scot Ponta si Antonescu bani, cand fuge capitalul din tara! Din inflatie, si veti trai ca-n sanul lui Avraam...

 

 

Mariana Campeanu il ataca pe Basescu,

Mai fimee,tu nu ai nicio treaba acasa?
Nu ai vase de spalat,ceva rufe,nu ai nimic de gatit,ceva dulce pentru copilasi?
Cum de te lasa sotul sa sburzi dezlegata prin curtea cu politica?

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor