Ziare.com

Mariana Campeanu: Sunt bani de pensii si salarii in 2013, dar nu pot da garantii

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 21:13

   

Mariana Campeanu: Sunt bani de pensii si salarii in 2013, dar nu pot da garantii
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, ca exista banii necesari pentru plata salariilor si a pensiilor in 2013, insa acest lucru nu este o certitudine.

"Bugetul pe care noi il avem si care s-a aprobat in Guvern asigura plata pensiilor si salariilor celor care depind de Ministerul Muncii. La fel, in bugetul consolidat, sunt prevazute aceste fonduri.

O tara care nu mai poate sa-si plateasca pensiile si salariile inseamna ca intra in faliment, deci nu cred ca este cazul Romaniei.

Garantii de genul celor pe care mi le solicitati cred ca sunt de nivel de Premiul Nobel. Nu poti sa stii niciodata ce se intampla. Orice se poate intampla in lumea asta. Deci nu se pot da astfel de garantii", a declarat oficialul, pentru Mediafax.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ea a insistat, totusi, ca bugetul pe 2013 este favorabil dezvoltarii si nu este unul de criza, amintit ca a fost conceput pe un avans al PIB-ului de 1,6%.

"Daca cresterea va fi mai mare, atunci cu atat mai bine, o sa avem o rectificare bugetara in plus", a completat Mariana Campeanu.

Legat de sistemul public de pensii, ministrul a precizat ca vrea sa-i asigure o sustenabilitate crescuta, pentru ca exista un raport total nefavorabil intre un contribuabil si un beneficiar al sistemului de pensii.

De asemenea, ea a mai anuntat ca are in vedere modificarea Codului muncii, despe prevederea conform careia angajatorii care primesc la munca la negru mai mult de cinci persoane sunt trimisi in instanta, deoarece aceasta masura nu a avut niciun efect real, in conditiile in care nu s-a declansat nicio actiune de urmarire penala.

In consecinta, Mariana Campeanu propune introducerea unor masuri graduale, aplicate inainte de instiintarea instantei, care ar putea fi mult mai eficiente pentru combaterea muncii la negru.

De altfel, ea a precizat ca vrea sa modifice si Legea salarizarii, explicand ca aceasta, daca ar fi aplicata in forma actuala, ar duce la scaderea salariilor pentru anumiti angajati. Ministrul a mai atras atentia ca in legea aflata in vigoare nu au fost introduse toate meseriile. De asemenea, a mai spus Campeanu, dupa modificarea actului normativ, toate categoriile de bugetari care se afla in primele cinci trepte de salarizare, inclusiv medicii rezidenti si asistentii sociali, vor beneficia de majorari salariale.

Pe de alta parte, ministrul Muncii spune ca in acest an ar urma sa se revina asupra deciziei de reducere a pensiilor militare.

Mariana Campeanu considera ca platile pe POSDRU vor fi deblocate in urma auditului care va avea loc pana la sfarsitul lunii ianuarie.

"Eu sunt aproape convinsa ca vom iesi bine in urma acestui audit si vom obtine deblocarea programului si, mai ales, o solutie foarte rapida de rambursare a cererilor pe care deja le-am avut depuse la Comisia Europeana. (...)

Noi ne pregatim pe doua planuri: o data sa demonstram ca sistemul este functional si ca, de acum incolo, el asigura o corectitudine a gesionarii fondurilor si, in acelasi timp, verificarea fondurilor care sunt in derulare sau chiar s-au terminat, in asa fel incat sa descoperim daca acolo s-au intamplat fraude si sa recuperam banii respectivi", a explicat ministrul.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2902 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mamaita Campeanu este femeie, dar nu cert!

Guvernele anterioare nu vorbeau de incertitudini!
Nu i-am auzit niciodata pe Tariceanu, Nastase sau Boc spund ca au bani dar nu este cert ca au!

 

Asta n-are, asta n-are, asta e castigătoare. Ăsta-i jocul

care-mi place!

Ahaaa!

Aia castigatoare,e deja sub poala mamii (ma*sii),a ramas cartonu' nemarcat,bonus pentru votanti !

baba cimpeanu da un sentiment de incredere pensionarilor majoritari!

si numele babei are o semnificatie: bate cimpii! "Garantii de genul celor pe care mi le solicitati cred ca sunt de nivel de Premiul Nobel." Ce paralela? "garantiile si premiul Nobel". Ce "varza" trbuie sa fie in capu' ei!

Baba cu pensia nu are certitudini decit in opozitie

cind plinge pe umarul pensionarului de teama ca odrasla sa, nu va mai fi consilier .

mamaie, ai luat pastilele? sigur?

*

S-ar impune o recunoastere,doamna !

...adica :
"Inca n-am stabilit cat ne apartine,s'apoi sa vedem daca mai ramane ceva de dat;...noi zicem ca POATE dar......poate NU !"

 

!

Pe'o carare lunga-scurta
Un om se ducea venind.
N'avea cap si n'avea gura
Si mergea singur vorbind...

 

!!

Si-i spunea mutu lu surdu,
C-a vazut chioru pe ciungu.......
......
Cum tragea de par,...pe chelu !

Dialog intre ministrul justiției și cel al muncii:

-Hi, ti duși la pădure?
-Nuuuu, mă duc la pădure!
-Ihi, am crezut ci ti duși la pădure!

Boierul Ponta și argatul Campeanu:

Un boier, călare pe-o frumoasă iapă,
Trebuind să treacă intr-un loc o apă
Peste-o punte-ngustă — și fiind grăbit,
Și-a chemat argatul și i-a poruncit:
— Ia-mi in spate iapa
Și mi-o trece apa!
— Nu pot, zise omul lăsand nasu-n jos.

— Hm! făcu boierul foarte manios:
Leneșul la toate
Zice că nu poate...

Ok

Ca asa a fost odata???
omul mort ,cu p... scul;ata
Dar mai stiu o alta soarta
omul viu cu aia moarta.
madam sacaz a mintit pe rupte inainte de alegeri si acum o da pe aia buna,Nus Parale

Felicitari tuturor pentru umor si spiritu care nu

moare supt calcatura campeneasca.

@ nolticus

...iaca-sa,cu viers,cu slove
suguim,c-asa am invatat.Daca stam tot cu botul in batista,vom fi acuzati ca suntem un popor de absolventi la Academia de Bocete !
Strabunii nostri daci,cand ceva (sau cineva) drag se prapadea,radeau !Stii dece ?

super pagină !

Mulțumesc, merg la culcare zambind.

Da, mamaie are probleme mari și le stăpanește din ce in ce mai greu. S-o fi văzut cu Vass (nici ea prea sigură pe ce mai apără).

Varsta... nu mai "ține" la presiuni..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor